Povežite se s nama

U fokusu

Potvrda ili smjena kadrova?

Objavljeno:

- dana

TKO ĆE BITI PROČELNICI

U Gradu Varaždinu kreće smjena ili potvrda već “smještenih” kadrova? Ovih dana kreće testiranje kandidata koji su se prijavili na natječaj za pročelnike triju gradskih upravnih odjela: Upravnog odjela za poslove gradonačelnika, Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju te Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Među prijavljenim kandidatima, kako doznajemo, bit će privremeni pročelnici dvaju odjela.

– Javit ću se na natječaj, kako ne. Dugi niz godina sam u lokalnoj samoupravi, ali ipak je potrebno utvrditi gradivo – rekla nam je privremena pročelnica za poslove gradonačelnika Branka Matavulj. Osim što, kao što je rekla, barata gradivom i već je u poslu, Matavulj ima i druge pluseve. Članica je HNS-a, a prije mjesec dana njen rad visokom četvorkom ocijenio je gradonačelnik Goran Habuš.

Ocjenu tada nije dobio privremeni pročelnik za graditeljstvo Vlado Podbrežnički, koji će se također javiti na natječaj. Već gotovo dva desetljeća radi u gradskim službama, a imenovan je privremenim pročelnikom jer je bivši pročelnik Stanko Vitez, nakon što je ga priveo USKOK, razriješen budući da, kako je objašnjeno u Gradu Varaždinu, nije zadovoljavao uvjete tj. bio je inženjer geodezije, a nije imo potrebnu graditeljsku, arhitektonsku ili pravnu struke.

Bolje u Varkomu

Privremena pročelnica za gospodarstvo Nada Bengeri jedina nam nije htjela reći hoće li se javiti na natječaj ili ne, ali sudeći po uvjetima iz natječaja novi pročelnik za gospodarstvo mogao bi biti agronom ili politolog. Naime, kada je u ožujku prošle godine raspisan natječaj za pročelnika, tražila se ekonomska, informatička ili pravna struka. U natječaju koji je zatvoren prošlog četvrtka tražile su se dvije struke više – agronomska i politološka.
Ovog tjedna trebali bi biti objavljeni i javni natječaji za još dva pročelnika – za Upravni odjel za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove te Upravni odjel za društvene djelatnosti. Jedina stalna pročelnica u Gradu Varaždinu ostaje Mirela Ivanković u Upravnom odjelu za financije, proračun i javnu nabavu, budući da je drugi stalni pročelnik Vlado Vlašić ocijenio da mu je bolje voditi Varkom. To i ne čudi s obzirom na plaću i otpremnine koje dijeli to komunalno poduzeće.

Mario Sambolec – privremeni pročelnik?

Kako smo i najavljivali, komunalni pročelnik Vlado Vlašić postao je direktor Varkoma. Jedan od najvažnijih odjela uskoro će ponovo imati privremenog pročelnika koji prema Zakonu treba biti jedan od službenika iz odjela. Ili će to biti, kako se govori u kuloarima Mario Sambolec, navodno član HNS-a. Sambolec je direktor tvrtke LS Gradnja i zamjenik predsjednika nadzornog odbora Aquatehnike – tvrtke kćeri Varkoma. Samboleca nismo uspjeli dobiti na telefon kako bi komentirao spomenute informacije.

Ovog tjedna trebali bi biti objavljeni i javni natječaji za još dva pročelnika – za Upravni odjel za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove te Upravni odjel za društvene djelatnosti. Jedina stalna pročelnica u Gradu Varaždinu ostaje Mirela Ivanković u Upravnom odjelu za financije, proračun i javnu nabavu.

Izvor:
Foto: Arhiva RT/ilustracija

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje