Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Marko Kedmenec, Miroslava Novak Hranjec i Alenka Novak najuspješnije zabilježili “Jesen u LAG-u”

Objavljeno:

- dana

Naslovna fotografija: Marko Kedmenec. Lokacija: Kotoriba. Ocjenjivački odbor: Fotografija prikazuje prekrasan motiv rijeke Mure u svojoj punoj jesenskoj raskoši. Boje na fotografiji savršeno se uklapaju u temu i iz fotografije isijava jesen.

Završen je 3. fotografski natječaj Lokalne akcijske grupe “Mura-Drava” pod nazivom “Jesen u LAG-u” koji je bio otvoren od 19. listopada do 14. prosinca 2020. godine.

Kao što samo ime natječaja govori, fotografije pristigle na natječaj trebale su uključivati jesenske motive fotografirane na području Lokalne akcijske grupe, a za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a.

Druga nagrada: Miroslava Novak Hranjec. Lokacija: Orehovica. Ocjenjivački odbor: Malo toga opisuje jesen bolje od netom pobranih polja kukuruza u maglovito jesenje jutro. Tipična scena donjomeđimurske plodne ravnice.

Na natječaj je pristiglo 39 fotografija, a neovisni ocjenjivački odbor (u sastavu Petar Sabol, Silvio Benč i Luka Hercigonja) obavio je analiziranje i ocjenjivanje fotografija.

Treće mjesto: Alenka Novak. Lokacija: Sveta Marija. Ocjenjivački odbor: Čamac uz obalu Drave prepoznatljiv je fotografski motiv donjeg Međimurja. Ovaj nasukani “drofski čon” u jesenskoj kulisi podsjeća na tradiciju izrade tih starih plovila koja preostalim dravskim rukavcima plove i danas.

Odabrane su tri najbolje fotografije koje u objavljujemo s osvrtom članova ocjenjivačkog odbora. Ostatak fotografija možete pogledati na web stranicama Lokalne akcijske grupe “Mura-Drava” (lag-muradrava.hr).

O LAG-u

Lokalnu akcijsku grupu “Mura-Drava” osnovalo je 15. listopada 2012. godine devet jedinica lokalne samouprave na području Međimurske i Koprivničko-križevačke županije: Grad Prelog i donjomeđimurske općine Orehovica, Goričan, Donji Kraljevec, Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava, Kotoriba i Legrad u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Glavni cilj LAG-a je održivi razvoj cjelokupnog područja. On se postiže provedbom lokalne razvojne strategije koja predstavlja temeljni strateški dokument te određuje smjernice budućeg razvoja, a temeljena je na specifičnostima određenoga ruralnog područja.

FOTO: Brankica Vlahek-Ivek
FOTO: Korina Dolenec
FOTO: Lea Ciglarić
FOTO: Nika Pavlović
FOTO: Nikola Orehovec

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Aleksandra Prijović i treći dan priredila pravi spektakl u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U varaždinskoj Areni u nedjelju, 28. travnja održan je treći od tri koncerta regionalne zvijezde Aleksandre Prijović. 

Obožavatelji iz Varaždina, ali i okolice došli su u Areni kako bi uživali u njezinim hitovima.

Kao i dva prijašnja koncerta, Prijović je ponovno priredila pravi spektakl.

Atmosferu donosimo u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje