Povežite se s nama

Život i društvo

Vrijedna donacija III. OŠ Varaždin: učenicima na trajno korištenje 3D pisači

Objavljeno:

- dana

Vrijedna donacija pristigla je u III. osnovnu školu Varaždin, za što je zaslužan direktor tvrtke Evolva Matija Tomašković koji je školi donirao opremu: Original Prusa i3 MK3S i Artillery Sidewinder X1 3D pisače.

– Obećanje koje je g. Matija Tomašković prilikom zadnje donacije u mjesecu svibnju 2019. dao, ovih dana je i ostvareno. Moramo istaknuti da u ovim specifičnim vremenima kada nije lako iznaći dodatna sredstva, želja i potreba za ulaganjem u budućnost naših učenika nisu samo puste želje i obećanja – objasnio je Tomislav Leček, mag. inf., učitelj informatike savjetnik.

Naime, tvrtka Evolva na čijem je čelu Matija Tomašković donirala je III. OŠ Varaždin dva najtraženija modela 3D pisača u Hrvatskoj, a riječ je o Original Prusa i3 MK3S i Artillery Sidewinder X1 3D pisačima.

Njihova donacija omogućit će učenicima savladavanje i razvoj kompetencija iz područja 3D modeliranja s ciljem osmišljavanja modela i njegove realizacije. Kroz osmišljeni program učenici će moći jednostavno 3D ispisavati različite edukacijske pokazne modele koje će koristiti u nastavi. Također, moći će stvarati korisne predmete, dijelove za robote ili manje serije proizvoda.

Cilj je da na njima učenici aktivno uče, ostvaruju svoje ideje i nauče komunicirati s okolinom na jedan posve nov i inovativan način.

– Ono što je g. Tomašković pored svega još istaknuo jest trud naše škole, njezinih zaposlenika, učitelja, a posebno ravnateljice, gđe dr.sc. Jasenke Martinčević, bez čijeg prepoznavanja potencijala i podrške ne bi bilo realizacije i rezultata. Isto tako naglasio je važnost razvijanja kompetencija učenika koji imaju dodir s tehnologijom 3D tiska jer uče i rade na tehnologiji koja se danas koristi u najmodernijim industrijama poput automobilske, avionske, modne, svemirske, vojne i medicinske industrije – naveo je učitelj Leček.

Školu posebno veseli što je direktor Tomašković obećao da će i dalje ostati angažiran te podupirati i pomagati njihove projekte.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje