Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Iz Preloga stiže vrijedna medicinska oprema: Općoj bolnici Varaždin doniran EKG uređaj

Izvor: OB Varaždin

Objavljeno:

- dana

U Opću bolnicu Varaždin stigla je još jedna vrijedna donacija, a ovog je puta riječ o EKG uređaju koji je donirala Tvrtka LPT iz Preloga.

Donaciju su preuzeli zamjenik ravnatelja OB Varaždin Damir Poljak te pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor Dubravka Dobec-Gorenak.

– Zahvaljujemo na ovoj donaciji koja je od velike koristi. Bez obzira na to što trenutno korona na neki način jenjava, javljaju se novi problemi, tzv. post COVID sindromi koji pokazuju sve šareniju kliničku sliku. Naša vlastita iskustva nam pokazuju da to zaista nije bezazlena bolest i da, osim same akutne faze koja je dramatična na svoj način, bolest zahvaća vrlo široki spektar kliničkih slika, tako da liječenje nije gotovo. Nama se sasvim sigurno otvara jedan novi prostor u medicini koji moramo i naučiti i vrijedno raditi kako bismo mogli pomoći našim bolesnicima, tako da nam je medicinska oprema i više nego potrebna. EKG aparat je itekako koristan jer ga koristimo svi, na svim odjelima i kod raznih pacijenata – istaknula je Dobec-Gorenek.

Donaciju su uručili predstavnici tvrtke LPT Ljiljana Trstenjak, projekt menadžer, Una Šipraga, voditeljica ljudskih resursa, i Damir Kanešić, plant menadžer.

Ljiljana Trstenjak je naglasila kako su ove godine umjesto poslovnih poklona odlučili sredstva izdvojiti za donaciju medicinskom sustavu. Iako je sjedište tvrtke u Prelogu, zapošljavaju i djelatnike iz Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

– Vi ste ti koji čuvate našim zaposlenicima, a i svima nama zdravlje pa smo odlučili donirati nešto što vam je potrebno. Nismo željeli napamet nabavljati pa smo kontaktirali upravu koja je kazala kako će vam koristiti upravo EKG uređaj – pojasnila je.

Voditeljica ljudskih resursa Una Šipraga istaknula je da je varaždinska bolnica veliki sustav koji pokriva izuzetno široko područje.

– Stvarno smo ponosni da možemo, kada imamo priliku, pridonijeti kao kompanija kako lokalno, tako i drugim zajednicama s kojima smo usko povezani. Lijepo je da se u trenutku kada se javi neka nedaća i nevolja brzo povežemo i što ljudska empatija nije nestala – kazala je Šipraga.

Život i društvo

Obrana od poplava bila u fokusu vježbe operativnih snaga VZO-a Gornji Kneginec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. travnja, održana je vježba operativnih vatrogasaca u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec, na ribnjacima ŠRD Ostriž u Knegincu Gornjem.

Cilj vježbe bila je simulacija obrane od poplava postavljanjem barijera za vodu, izradom zečjeg nasipa te prepumpavanjem većih količina vode.

Ujedno je tom prigodom obavljena provjera ispravnosti opreme te je procijenjeno koju količinu vode se može prepumpati s pumpama i vozilima koju posjeduju društva iz Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec.

Vježba je podijeljena na više sektora rada i uz komunikaciju voditelja vježbe s vatrogasnim odjeljenjima radi koordinacije same vježbe.

U vježbi su sudjelovali članovi DVD-a Gornji Kneginec, Donji Kneginec, Varaždinbreg i Lužan Biškupečki koji su vršili prepumpavanje vode pomoću motornih i potopnih pumpi.

Vježbi su prisustvovala 34 operativna vatrogasca VZO-a Gornji Kneginec te načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, predsjednik Općinskog vijeća Marko Brezovec, načelnik stožera Civilne zaštite Općine Gornji Kneginec Robert Đuranec, predsjednik VZO Gornji Kneginec Mihael Magdić te zapovjednik VZO Gornji Kneginec Igor Kišiček.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Motori su blagoslovljeni u Petrijancu, pa je uslijedila prava fešta u organizaciji MK Sjeverozapad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

MK Sjeverozapad u subotu, 27. travnja organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret održan je kod crkve u Petrijancu u popodnevnim satima, a potom je uslijedio druženje na prostoru Lovačkog društva Fazan u Optujskoj ulici.

Za sve je spremljen besplatan grah te rock svirka, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje