Povežite se s nama

Crna kronika

Danas odluka Vrhovnoga suda: Smiljani Srnec 15 godina ili novo suđenje?

Smiljana Srnec

Objavljeno:

- dana

Vrhovni sud danas bi trebao raspraviti o žalbi koju je podnio odvjetnik Smiljane Srnec (46), osuđene za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo u veljači 2019. pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu, 19 godina nakon njezina nestanka.

Kako piše Večernji list, Srnec je dobila maksimalnih 15 godina zatvora za ubojstvo, a njezin branitelj Krešimir Golubić predao je u rujnu opsežnu žalbu na tu presudu Županijskog suda u Varaždinu zbog “bitnih povreda odredaba kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”.

Srnec i njezin branitelj nadaju se da će Vrhovni sud ukinuti prvostupanjsku presudu i suđenje vratiti na početak pred novim sudskim vijećem, a Smiljanu pustiti iz pritvora u kojem je od veljače 2019. godine. Golubić smatra da postoje proturječja između obrazloženja presude i zapisnika sa suđenja, posebno iskaza nekih svjedoka. Upitna je za njega i zakonitost podataka koje je policija saznala od građana tijekom postupanja nakon prijave nestanka Jasmine Dominić.

Već prije iznio je stav da policija nije pronašla dokaze koji bi teretili njegovu klijenticu da je zatukla sestru i tijelo sakrila u zamrzivač.

– Tijekom dokaznog postupka čuli smo samo puno špekulacija raznih vještaka, puno zaključaka na temelju iskustva, no ne i nešto što bi bio neoboriv dokaz da je optužena počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret. Ključno je pobijanje indicija, primjerice tvrdnje da su cijelo ljeto 2000. žrtva i optužena bile same u kući, jer nisu – naveo je u završnoj riječi u lipnju prošle godine Golubić i dodao da nije samo Smiljana govorila neistinite informacije o Jasmini, već su to radili i drugi članovi obitelji.

Tvrdi da nije dokazano da je Smiljana roditeljima lagala da je u kontaktu sa sestrom u vrijeme kad Jasmina nije bila živa, kao ni da je Jasmina ubijena u ljeto 2000. jer su je neki vidjeli i nakon toga, piše Večernji.

Crna kronika

Varaždin: motorist (34) ozlijeđen kada je preticao kolonu te udario u auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, oko 14.20 sati, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Žena starosti 29 godina upravljala je osobnim vozilom. Ona se uključivala u promet na kolnik Zagrebačke ulice između zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerila da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, javila je PU varaždinska.

Tom prilikom je u prednji dio njezinog osobnog automobila udario motocikl kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji je protivno oznakama na kolniku vršio radnju obilaženja zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Više svinja ukradeno s farme 30-godišnjaka u Hrženici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, u Hrženici, nepoznati počinitelj je provalio u farmu u vlasništvu 30-godišnjaka te otuđio nekoliko svinja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura, javila je PU varaždinska. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog dana, 6. svibnja, također u Hrženici, nepoznati je počinitelj provalio u radni stroj u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Varaždinu te otuđio preko sto litara dizel goriva. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje