Povežite se s nama

U fokusu

Postoji li super ponedjeljak? Lumini centar pokazuje da postoji!

Objavljeno:

- dana

IZBJEGNITE MONDAY BLUES

Ako ste pomislili da ponedjeljak, kao „slavni“ najgori dan u tjednu, nikako ne može postati iznimno ugodno iskustvo, prevarili ste se!

Tu svjetski poznatu tezu uspješno će Vam demantirati Lumini shopping centar koji svojom novom aktivnošću Super Lumini ponedjeljak, nudi super popuste brojnih renomiranih brendova.

Popust do popusta u trgovinama Lumini shopping centra

Tako na uskrsni ponedjeljak, 21. travnja trgovine u Lumini centru rade od 9 do 21 sat. Na taj dan, Posteljina.hr nudi 20 do 50 posto popusta na ukupan asortiman, Galileo 40 posto popusta, a Top Shop 30 posto popusta na Walkmax tenisice. Popusta neće nedostajati ni u trgovinama Mis, Shoebox i s.Oliver koji će nuditi 20 posto popusta kao i Galeb koji će s 20 posto popusta na žensko donje rublje zasigurno razveseliti sve predstavnice nježnijeg spola. Isti ponedjeljak, super popust od 15 posto nudit će Ghetaldus na sunčane naočale, hipermarket Victus Lumini na pelene, baby maramice i igračke za bebe te Zlatne Gorice na asortiman vina. Neće biti zapostavljeni niti najmlađi posjetitelji jer Ciciban osigurava 10 posto popusta od 10 do 13 sati, a Rock Art Caffe uz svaku konzumiranu kavu nagradit će svakog mališana s jednom lizalicom. Trgovina Europa 92 je isti ponedjeljak odlučila darovati svim posjetiteljima 5 posto na prvu kupovinu, 10 posto na drugu kupovinu i čak 15 posto na treću kupovinu. Ukoliko će se netko uputiti u kupnju mobilnih uređaja, T-com je osigurao na dva modela mobilnih uređaja popust od 200 kuna.

Tako na uskrsni ponedjeljak, 21. travnja trgovine u Lumini centru rade od 9 do 21 sat.

Tu pozitivna priča ponedjeljkom ne staje jer već znamo i ponudu za 28. travnja! Lumini “ima u rukavu” dodatne super popuste za sve ljubitelje modnih trendova i dobre zabave. Stoga ne propustite zaviriti u trgovinu Galileo koji nudi 40 posto popusta i Top Shop s istim popustom na Dormeo jastuke i pokrivače. Isti dan, super popust od 20 posto omogućit će trgovine Mis, Ghetaldus na okvire Carrera i Senova te Galeb koji će bez sumnje razveseliti sve muške posjetitelje s popustom na muško donje rublje. Pri kupovini u s.Oliveru niti ovog ponedjeljka nećete biti na gubitku jer Vam priprema popust na tri proizvoda u vrijednosti najjeftinijeg. Popusta neće nedostajati niti ovog ponedjeljka za najmlađe posjetitelje koji će moći obnoviti svoj proljetni asortiman s 10 posto popusta na kupnju u trgovini Ciciban te 15 posto popusta u hipermarketu Victus Lumini na pelene, baby maramice i igračke za bebe. Također svi ljubitelji mobilnih uređaja moći će i ovog puta uživati u kupnji u T-com dućanu gdje će na dva modela mobilnih uređaja ostvariti popust od 200 kuna, a nakon shopping maratona svi posjetitelji se mogu osvježiti u Zlatnim Goricama koje i ovog ponedjeljka nastavljaju tradiciju s 15 posto popusta na asortiman vina.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Varaždin je europski grad stabala: “Ovo smo postigli kao tim”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Varaždin, hrvatski grad baroka, glazbe i cvijeća, od sada ponosno nosi i titulu – europski grad stabala 2024.! Varaždin se ovom nagradom pridružio elitnom društvu zelenih europskih metropola, što je veliko priznanje ovom gradu, a posebno gradskoj komunalnoj tvrtki Parkovi, koja brine o održavanju gradskog zelenila.

The European City of the Trees Award (ECTA) je nagrada koju European Arboricultural Council dodjeljuje od 2007. godine onim gradovima koji se sukladno pravilima arborističke struke, ističu po iznimnoj kvaliteti rada s urbanim stablima. Tako se Varaždin našao u društvu Beča, Antwerpena, Amsterdama, Praga, Krakova, Tallina, Merana, Apeldorna, Trnave, Winterthura i Frankfurta na Majni.

Priznanje

Iako će sama nagrada biti uručena u lipnju na godišnjoj skupštini European Arboricultural Council, ovih je dana na adresu varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja stigla službena potvrda o dodjeli nagrade.

Tim povodom u petak, 26. travnja održana je konferencija za medije u jednom od najmlađih varaždinskih parkova, Parku mladih, kako bi se poslala simbolična poruka da sve što danas činimo u namjeri očuvanja zelene gradske panorame, ostavljamo u nasljeđe budućim generacijama.

– Ovu nagradu ostavljamo u zalog današnjoj djeci, da ih podsjeća kako nikad ne smiju odustati od brige za zeleni okoliš i za stabla jer ona su nam ključan saveznik u borbi protiv klimatskih promjena i onečišćenja istaknula je direktorica Parkova Jelena Sekelj i zahvalila svim zaposlenicima Parkova na angažmanu.

– Ovu nagradu postigli smo zajedno kao tim. Zahvaljujem gradskoj upravi na dijeljenju zajedničke vizije o održivom upravljanju gradskim stablima i zelenom i zdravom gradu, te na njihovoj volji za suradnjom. Zahvaljujem na suradnji i našim cijenjenim partnerima – komunalnim i privatnim poduzećima, fakultetima, institutima, javnim i obrazovnim ustanovama te pojedincima s kojima surađujemo u radu sa stablima. Hvala i našim sugrađanima koji nas podržavaju, kao i onima čije nas konstruktivne kritike potiču da budemo još bolji. Zajedno možemo učiniti puno za naš grad. Ponosimo se što smo Europski grad stabala jer je to potvrda naše stručnosti te predanosti održivosti i stvaranju grada ugodnog za život – dodaje Sekelj.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj čestitao je direktorici i svim djelatnicima gradske tvrtke Parkovi na ovom značajnom priznanju koje je još jedan dokaz koliko Varaždin djeluje po pitanju zelenila.

Zahvala

– Prošle je godine ovo priznanje dobio Antwerpen u Belgiji, a ove godine Varaždin. U užoj konkurenciji s nama je bio Zadar. Svečano uručenje bit će u lipnju. Nagrada potvrđuje zelenu agendu koju provodi Gradska uprava zajedno s Parkovima. Zahvaljujem vrijednim djelatnicima Parkova koji svaki dan uređuju naš grad i brinu o urbanom zelenilu. Ovih dana završili smo i nove drvorede, u Ulici Tina Ujevića, na Dravskoj poljani, zatim pored autobusnog kolodvora, u jesen kreće sadnja tisuću stabala iz projekta Varaždin pod krošnjama i možemo reći da je grad Varaždin zaista predvodnik i s razlogom je dobio ovu značajnu europsku titulu – rekao je gradonačelnik.

Podsjetio je na povijesnu činjenicu kako je Varaždin imao zaposlenog gradskog vrtlara tri godine prije Beča, a tridesetak godina prije Zagreba.

– To je kontinuirani rad, nasljeđe koje smo naslijedili od prijašnjih generacija, a projekte koje sada radimo, radimo za buduće generacije. Sve to doprinosi tituli koju Varaždin osvaja u posljednje tri godine – grada s najvišom kvalitetom života u Hrvatskoj – zaključio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje