Povežite se s nama

Sport

Pichler najstariji triatlonac na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

TRIATLON

Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu održano je u Gornjoj Stubici. Utrku je organizirao domaći klub Rudolf Perišin i to 13 puta za redom.

Posebnost utrke je to što ima dvije tranzicije. Plivanje 750 m je na jezerima u Bedekovčini, 20 km biciklom – dijelom nizinskom cestom, dijelom brdskom do Stubice. Druga tranzicija je u središtu grada, odakle se trči 5,5 km u dva kruga do Gupčeve lipe. Do lipe se treba malo potruditi jer uzima zadnje snage triatloncima, zbog brdskog trčanja. U ulozi glavnog organizatora bio je poznati triatlonac i maratonac Željko Lukina. Utrka je počela iz Bedekovčine. Pobjednik u muškoj konkurenciji, apsolutno je Matija Krivec, a u ženskoj Željka Šaban Miličić. Jedini natjecatelj iz Varaždina bio je ujedno i kao najstariji natjecatelj, Teodor Pichler (1951). Nastupio je u društvu s poznatim triatloncima s najviše ironman distanci u Hrvatskoj. Poredak u kategoriji M 60 je bio Josip Dikon (1954) prvi, drugi Pichler, a treći Frano Kršinić (1952). Raritet je da je u toj kategoriji Kršinić s 10 ironman dinstanci, a Dikon je rekorder Hrvatske s 13 ironman dinstanci, a ima i šest duplih ironman dinstanci, na jednoj trci je bio svjetski prvak i ima jednu trostruku ironman distancu.

Izvor:
Foto:

Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao 27. Memorijal Siniša Razlog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 27. Memorijal Siniša Razlog u kajak kanu spustu. Na stazi dužine 3,5 kilometra voženoj po kanalu HE Varaždin nastupilo je 55 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su Borna Valjak polaznik škole kajaka, Marin Bjeliš kod kadeta u kajaku, Hana Valjak u kajaku kod kadetkinja, Matija Novak u kajaku kod juniora, Emil Milihram u kajaku kod seniora, Mate Bijeliš u turističkom kajaku, Danijel i Ervin Mijatović u kanu dvosjedu i Davorin Šestanj i Patrik Rauš u turističkom kanu dvosjedu.

Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku Neo Vugrek kod kadeta, Leona Habek u kajaku kod kadetkinja, te Robert Rauš i Mario Peček u turističkom kanu dvosjedu.

Na treća mjesta plasirali su se Lucija Plantak u kajaku kod mlađih kadetkinja, Andrija Novak u kajaku kod mlađih kadeta, Domagoj Cerovečki u kajaku kod kadeta, Nikola Novosel u kajaku kod seniora, Veljko Milihram u kanu jednosjedu i Nikola Novak u turističkom kajaku.

Matija Novak bio je 4. kod kadeta u kajaku, kao i Dina Stanković kod mlađih kadetkinja i Darko Tomašek i Igor Krajcar u turističkom kanu dvosjedu.

Na 5. mjesto plasirali su se Viktor Žmegač u kajaku kod kadeta, Dino Šimek  u kajaku kod veterana i Damian Kukec u kajaku kod seniora.  

Goran Vugrek u bio je 7. u kajaku kod seniora, a Michel Ivić 9. u kajaku kod veterana. Kajak kanu klub organizira Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu koji će se održati u nedjelju 5. svibnja kod mostova na rijeci Dravi s početkom u 11:00.

Nastavite čitati

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje