Povežite se s nama

U fokusu

Što se zbilo u novomarofskom Boru

Objavljeno:

- dana

OČITOVANJE

Radi istinite i objektivne informiranosti javnosti vezane za situaciju i stanje u trgovačkom društvu Bor d. o. o. Novi Marof smatram potrebnim da se objavi očitovanje Uprave, a vezano je za objavu članka „Ne vraćamo se do otvaranja stečaja“.

Ne ulazeći u sadržaj izjava pojedinih radnika u navedenom članku, potrebno je navesti sljedeće:
Bor d. o. o. Novi Marof kao jedan od rijetkih finalni proizvođača namještaja u Republici Hrvatskoj posluje više od 65 godina. Kao i ostali finalisti u RH posluje s poteškoćama više od 10 godina, odnosno zbog izvozno orijentirane proizvodnje i nemijenjana tečaja stranih valuta u odnosu na rast troškova u zemlji, društvo je bilo u ozbiljnim financijskim problemima krajem 2005. i početkom 2006. god., a kada su se već stekli uvjeti za prekid proizvodnje te pokretanje stečajnog postupka, budući da tvrtka nije imala osiguran repromaterijal i ostale elemente za nastavak poslovanja.
No tada je na prijedlog i odlukom malih dioničara u Boru dogovoreno da u vlasništvo Društva uđe tvrtka Trgonom d. o. o iz Novog Marofa te je novi vlasnik otkupivši dionice malih dioničara krajem 2006. god. i početkom 2007. god. preuzeo Društvo te je u prvom redu sanirao dugovanja društva Bor d. o. o. Novi Marof prema bankama, te ostalim vjerovnicima i nastavio već ugaslu proizvodnju. Nakon toga novi vlasnik je izvršio dodatna ulaganja modernizacijom u nova tehnološka rješenja investicijom u nabavci opreme (linija za krečenje nove parionice i sušare) radi usklađenja tehnološkog procesa proizvodnje te je redovito dodatnim pozajmicama za održavanje likvidnosti isplaćivao i sredstva za isplatu zaostalih osobnih plaća.
Nastupom recesije u Europi tijekom 2008. god. društvo je zbog izvozne orijentiranosti zapalo u nove poteškoće vezane za zaposlenost i ugovaranje novih poslova.
Do 2010. god. društvo, zajedno s vlasnikom, vodilo je poslovanje uz velike poteškoće. Vlada RH je nakon dvije godine recesije u poslovanju donijela „Program C“, kojim je društvima koja se nalaze u poteškoćama (a u tu grupu je spadalo i društvo Bor) predložila određene mjere restrukturiranja. One su se odnosile na djelomični otpis duga prema državi ili preuzimanje udjela u društvu za dug. Društvo Bor je izradilo plan restrukturiranja i predložilo resornom Ministarstvu jednu i drugu opciju samo da se riješi problem društva. U dvije godine trajanja navedenoga postupka nije od strane Ministarstva prihvaćena niti jedna opcija, tako da ni Vlada RH ni Ministarstvo, a ni Hrvatske šume radi osiguranja sirovine nisu željele pružiti ni podršku ni pomoć tvrtki Bor d. o. o., koja je bila u cijelosti izvozno orijentirana kao proizvodna tvrtka u realnom sektoru s osiguranim izvozom u Europsku uniju s više od 200 zaposlenih radnika.
Nakon toga donesen je Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi i kao porezni dužnik društvo je podnijelo prijedlog za predstečajnu nagodbu koja je otvorena u 3. mj. 2013. godine.
Budući da je vlasnik Bora u dosadašnjem poslovanju uložio znatna financijska sredstva u Bor, te je i sam narušio svoje likvidno financijsko stanje poslovanja, više nije mogao odobravati daljnje pozajmice i praćenje takvog poslovanja koje je rezultiralo gubicima u proizvodnji namještaja.
S obzirom na to da proizvodnja u Boru nije iskazivala pozitivan rezultat poslovanja, unatoč poduzetim mjerama restrukturiranja, nije preostala druga mogućnost, već poduzeti radikalne mjere, koje nažalost u ovom trenutku nisu moguće da se realiziraju bilo kakvim daljnjim nastavkom proizvodnje i poslovanja tvrtke Bor.
Radi toga je i izrađen Nacrt predstečajne nagodbe (s ulaskom strateškog partnera u vlasništvo Bora) koji je trebao biti na glasovanju, a umjesto pozitivnog glasovanja i prihvaćanja programa po Ministarstvu financija, Porezna uprava u Varaždinu je podnijela zahtjev za prekidom predstečajne nagodbe.
Prihvaćanjem zahtjeva društvo Bor je nakon određenog prekida predstečajne nagodbe od 9. mj. 2013. god. poslovalo izuzetno teško, tako da je svaki materijal za proizvodnju moralo plaćati dobavljačima unaprijed. Zbog inače narušene likvidnosti, zbog čega je društvo i pokrenulo postupak predstečajne nagodbe, svaki sljedeći mjesec poslovanja je bio sve teži. Cijelo vrijeme su isplaćivane plaće radnicima do trenutka kada više nije bila mogućnost da se isplati u cijelosti plaća za mjesec ožujak 2014. god.

Nema više realne mogućnosti da se nastavi s proizvodnjom bez znatnih financijskih ulaganja mogućih partnera

Krajem svibnja 2014. god. isplaćeno je 50 % plaće za ožujak i održan je skup zaposlenika 11. 6. 2014. god. u prisutnosti predstavnika Sindikalne središnjice sindikata drvne i papirne industrije RH na kojem je donesen zaključak da se zbog neisplaćenog dijela plaće za mjesec ožujak i zaostale plaće za mjesec travanj i nemogućnosti daljnjeg nastavka poslovanja pokrene stečajni postupak od strane radnika. 16. 6. 2014. godine Trgovačkom sudu u Varaždinu je podnesen prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad društvom Bor d. o. o. U međuvremenu radnicima je isplaćeno drugih 50 % plaće za mjesec ožujak.
Kako društvo nije bilo u mogućnosti isplatiti plaću do kraja 6. mj., još i plaću za mjesec travanj, radnici su zajedno sa sindikalnim povjerenikom i njihovim županijskim i republičkim predstavnicima zatražili sastanak s Upravom, nakon čega je održan i skup radnika.
Kako više nije bilo mogućnosti za organiziranje proizvodnje za sve radnike, predloženo je da se odredi kolektivni godišnji odmor za radnike do 15. 7. 2014. god.
U međuvremenu Trgovački sud u Varaždinu je svojim rješenjem tražio dopunu prijedloga za otvaranje stečajnog postupka, što je učinjeno 2. 7. s time da je prijedlog ispravljen u pogledu neisplate plaće tako da je umjesto plaće za mjesec ožujak zatražen stečaj zbog neisplaćene plaće za travanj i svibanj (jer je za svibanj u međuvremenu dospjela 30. 6.).
Očekuje se odluka Trgovačkog suda o pokretanju stečaja i imenovanju stečajnog upravitelja. Do tada će radnici koristiti još preostali godišnji odmor ili će biti upućeni doma zbog prekida proizvodnje i završetka ugovorenih usluga sušenja i parenja trećim pravnim osobama.
– U društvu Bor d. o. o. u cijelosti su se primjenjivale odredbe Zakona o radu, o čemu postoje i zapisnici o brojnim inspekcijskim kontrolama koje su prijavljivali radnici.
Isto tako u društvu nije isplaćena niti jedna plaća ispod minimalne plaće, odnosno isplaćivana je u skladu s odredbama Zakona o minimalnoj plaći (iako je Kolektivnim ugovorom za granu drvne industrije utvrđena u manjem iznosu). Također u navedenom razdoblju nije otkazan niti jedan ugovor radniku niti je poslodavac na bilo koji način utjecao da to učine radnici sami, osim što je prestao radni odnos radnicima koji su imali sklopljene ugovore o radu na određeno vrijeme.
Dakle, radnici su od 11. 6. do 1. 7. bili dva puta putem skupa radnika detaljno informirani od strane vlasnika, Uprave i pravnika o cjelokupnoj situaciji u kojoj se društvo Bor d. o. o. nalazi, kao i o njihovim pravima koja ostvaruju u stečaju. Izjave pojedinih radnika u navedenom članku su njihova osobna stajališta o stanju koja ne odgovaraju stvarnom stanju u kojem je društvo poslovalo u proteklih 8 godina od kada je vlasnikom društva postao Trgonom d. o. o. Novi Marof i koji je svojim ulaganjima produžio poslovanje u društvu za narednih 6 godina.
Naime, društvo Bor d. o. o. je zbog navedenih poteškoća u poslovanju ispunjavalo uvjete za stečaj već 2006. god. i kao što je poznato da je u tom vremenu pokrenut stečaj, zbog istih problema kao i u Boru, nad Mundusom, ITC-om i Lepom u Varaždinskoj županiji.
Sve te poteškoće u proizvodnji, koje se sada reflektiraju u Boru, rezultat su stvaranju većih rashoda nad prihodima u proizvodnji, stalnog gubitka nadsupstanci, vezano za teško stanje u drvnoj industriji RH posebno kod proizvođača finalnih proizvoda – namještaja, kakav je bio Bor d. o. o. To sve je dovelo do sadašnjeg teškog stanja u kojem nema više realne mogućnosti da se nastavi s proizvodnjom bez znatnih financijskih ulaganja mogućih zainteresiranih partnera.
Branko Jurković
za Bor d. o. o.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Nova odluka o parkiralištima u Varaždinu, evo koje su novosti i kako sudjelovati u javnoj raspravi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 30. travnja do 30. svibnja 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina.

-Ovim izmjenama i dopunama Odluke detaljnije se definiraju odredbe koje se odnose na uslugu parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama, s obzirom na uvođenje novih informacijskih tehnologija, ali i definiranje naplate i kontrole naplate parkiranja, definiranje postupka izdavanja povlaštenih parkiranih karata za stanare i drugih poslova s tim u vezi te obavljanje nadzora nepropisno parkiranih vozila na parkiralištima. Na Nacrt prijedloga Odluke zatražena je prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – ističu u Gradu Varaždinu.

Izrađen je novi prometni elaborat, a osim revizije postojećih javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata za korištenje parkirališnih mjesta na području Grada Varaždina, dodatno se uvodi naplata parkiranja na dijelovima grada, takozvanim parkirališnim blokovima, u kojima će vrijediti posebni povlašteni uvjeti za stanare. Naplata bi se trebala uvoditi etapno.

Temeljem provedene revizije javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata parkiranja na području Grada Varaždina u zonama 0., 1., 2. i 3., obavljeno je usklađenje te je utvrđeno da je obilježeno ukupno 996 parkirnih mjesta za predviđenih za naplatu parkiranja, a osim njih, obilježeno je 71 parkirno mjesto za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te 6 parkirnih mjesta za taxi vozila i 6 mjesta za punjenje električnih vozila. Također je predviđeno obilježavanje 5 parkirnih mjesta za motocikle.

-U Gradu Varaždinu uvode se 3 nova parkirališna bloka na kojima će se obavljati naplata parkiranja: blok A, blok B te blok C. Blokovi A i B uvrstit će su u drugu zonu naplate dok će se blok C uvrstiti u treću zonu naplate parkiranja u Gradu Varaždinu. U navedenim će blokovima pod naplatom biti ukupno 728 parkirnih mjesta, dok će za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti biti rezervirano ukupno 39 parkirnih mjesta. U svakom od navedenih blokova broj parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti zauzima 5% od ukupnog broja parkirnih mjesta, kao i u ukupnom broju parkinga pod naplatom – navedeno je u spomenutom elaboratu.

Uvode se tako parkirališni blok A, koji će obuhvaćati prostor istočnije od Ulice Stanka Vraza ( iza višestambenih zgrada kućni broj 6, 8 i 10) – prilaz preko Ulice Vatroslava Lisinskog, blok B koji će obuhvaćati postojeće parkiralište smješteno istočnije od Zagrebačke ulice, a južno od Ulice Franca Prešerna, te blok C, koji obuhvaća parkirna mjesta u Trakošćanskoj ulici te dio u Ulici braće Radić.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 37.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 30. svibnja 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected].

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje