Povežite se s nama

Sport

Luka Ivanušec nakon uspjeha s mladom repkom: Ispisali smo povijest, ali nismo gotovi

FOTO: HNS

Objavljeno:

- dana

Hrvatska U-21 reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva u Sloveniji, a jedan od glavnih aduta hrvatskog izbornika u Sloveniji je bio Ljubešćan Luka Ivanušec, bivši igrač Varaždina.

– Napravili smo veliku stvar, prvi u povijesti upisali pobjedu na Europskom prvenstvu do 21 godine, prvi u povijesti prošli i grupnu fazu. Ali, naš posao na ovom natjecanju još nije gotov, idemo dalje, želimo u nokaut fazi napraviti još veće stvari – kaže Luka Ivanušec za 24 sata koji je oduševio svim susretima.

– Bilo je stvari kojima sam zadovoljan, ali bilo je i onih koje moram popraviti. Kao završnicu. U utakmicama protiv Švicarske i Engleske sam promašio prevelike prigode, to si ne smijem dopustiti. Imao sam i dosta izgubljenih lopti, gubio ih na dijelu terena gdje ih nisam smio gubiti. Ali, na kraju mogu biti zadovoljan, napravili smo veliki uspjeh, tako da ipak moram biti zadovoljan svime što smo postigli – dodao je igrač kojeg mnogi vide kao budućeg člana A reprezentacije.

– A ne znam što reći oko toga, ne bih ulazio u to. Ja ću biti spreman, vjerojatno najponosniji čovjek na svijetu ako dođe i do tog poziva. A ako ga i ne bude, bit ću najponosniji što ću i na ljeto braniti boje U-21 reprezentacije. Sve su to nastupi za Hrvatsku, ponosno predstavljam dres koji nosim, bez obzira radilo li se o U-21 ili A vrsti. Naravno, svima je želja biti u A reprezentaciji, to je svakom sportašu plafon karijere, ali što bude – bit će, o tome odlučuju drugi, ne ja – sa smiješkom je završio Ivanušec.

Izvor: 24 sata

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje