Povežite se s nama

Sport

8. kolo stolnoteniske HEP Superlige: STK Starr na gostovanju svladao favorita

Objavljeno:

- dana

Da osim kvalitete u vrhunskom sportu treba imati i malo sreće, dokazalo je 8. kolo muške HEP Superlige u stolnom tenisu, u kojem je u Zagrebu protiv domaćina GSTK Zagreb nastupio varaždinski STK Starr.

Varaždinci su, desetkovani radi nedobivanja dozvole za nastup svojih standardnih igrača od strane Hrvatskog stolnoteniskog Saveza, igrali bez petorice najboljih igrača te na kraju uspjeli izboriti pobjedu protiv favoriziranih domaćina.

Valja pritom napomenuti kako igrače GSTK Zagreb trenira izbornik Hrvatske stolnoteniske reprezentacije Neven Karković, koji je na raspolaganju imao sjajnog Ivora Bana i gotovo jednako jake adute Domagoja Maglića, Filipa Borovnjaka i Lovru Zovka.

U prvom je meču mladi Starrovac Leon Šantek očekivano izgubio od Ivora Bana s 3:0, da bi potom Ronald Redjep u sjajnoj partiji s 3:1 dobio Domagoja Maglića za ukupno 1:1 u setovima. Filip Borovnjak u trećem meču slavi protiv Danijela Mijatovića pa Zagreb opet očekivano vodi rezultatom 2:1.

No, potom Redjep ponovo mrsi račune domaćina i s 3:1 dobiva favorita Bana za novo izjednačenje. Sveukupnu pobjedu Varaždincima donosi Šantek u meču odluke i s 3:2 pobjeđuje Maglića za konačni rezultat GSTK Zagreb 2 : 3 STK Starr.

Novim bodovima Varaždinci su drugi na ljestvici HEP Superlige zaostatkom bodova za vodećim dubrovačkim Libertasom, koji je bez nastupa nedavno upisao pobjedu protiv Starra oglušivši se tada na preporuke Stožera CZ Dubrovačko-Neretvanske županije.

STK Starr već sutra na Veliku subotu igra susret 9. kola HEP Superlige gostujući kod Zadra.  

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje