Povežite se s nama

Sport

Dario Jertec: Pobjeda nad Lokomotivom rješava nas muka oko opstanka

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina u srijedu, 21. travnja, gostuju u Zagrebu protiv momčadi Lokomotive. Varaždinci su itekako svjesni važnosti susreta protiv posljednje momčadi Prve HNL.

– Znamo da pobjedom u Zagrebu radimo možda i ključni korak prema očuvanju prvoligaškog statusa. Tri boda protiv Lokomotive rješavaju nas gotovo svih muka – rekao je u najavi susreta pomoćni trener Varaždina Dario Jertec.

Varaždin se nalazi na 8. mjestu s 25 bodova, Lokomotiva je posljednja s pet bodova manje. Varaždinci na gostovanje odlaze nakon serije od tri uzastopna remija, dok je iza zagrebačke momčadi niz od čak šest poraza.

– Veseli činjenica da u zadnje tri utakmice ne znamo za poraz, ali ne možemo biti zadovoljni načinom na koji smo prosuli bodove u nekim od tih utakmica. No, ovo je novi susret, u potpunosti smo spremni i vjerujem da ofenzivnom igrom možemo do pobjede – dodaje Jertec.

Momčad Lokomotive vodi bivši strateg Varaždina Samir Toplak.

– Utakmicu igraju igrači, ne treneri. Veseli da nemamo ozlijeđenih, da svi igrači spremni dočekuju važno gostovanje u Zagrebu – zaključio je Dario Jertec.

Utakmica 30. kola protiv Lokomotive igra se s početkom u 16 sati.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje