Povežite se s nama

Međimurje

Općina Orehovica: udrugama za programe i projekte dodijeljeno 100.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal u veljači ove godine raspisao je javni poziv udrugama za dodjelu financijske potpore u provedbi njihovih programa i projekata. Za ove potrebe Općina je iz vlastitog proračuna osigurala 100.000 kuna.

Na poziv su se mogle javiti udruge s projektima i programima iz područja predškolskog odgoja, obrazovanja, kulture, tehničke kulture, socijalne skrbi, zdravstvene zaštite i zaštite životinja te sporta.

Pristigle prijave ocijenilo je stručno povjerenstvo te je dalo i prijedlog o visini iznosa financijskih potpora, koje je pak potvrdio načelnik Bukal. Nakon provedenog postupka odlučeno je da će potporu dobiti devet općinskih udruga za 11 programa i projekata koji će se provoditi tijekom 2021. godine.

Pojedinačno najveće iznose od po 15.000 kuna dobili su nogometni klubovi „Croatia“ iz Orehovice i „Budućnost“ iz Podbresta, za natjecanje u županijskim ligama te troškove liječničkih pregleda i nabavke sportske opreme. Nogometaši iz Orehovice dobili su dodatnih 7000 kuna za program sportske edukacije djece i mladih. I Kulturno-umjetničko društvo „Fijolica“ je dobilo novac za dva programa u ovoj godini. Za sufinanciranje manifestacije Orehijade dobili su 14.000 kuna te dodatnih 11.000 kuna za nabavu i otkup nošnji te nabavu i popravak instrumenata.

Članovi Udruge korisnika bežičnih sustava Općine Orehovica dobili su 12.000 kuna za izradu svjetlosne mreže na području Općine. Općina pomaže Lovačkom društvu „Prepelica“ na projektu uređenja skladišnog prostora s 10.000 kuna, dok Udruga žena „Brest“ dobiva 6000 kuna za program izrade tradicionalnih ručnih unikatnih radova.

Udruga umirovljenika Čakovca je za projekt poboljšanja uvjeta života osoba treće životne dobi primio iznos od 4000 kuna, dok su po 3000 kuna dobili Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije za pružanje usluga osobama s invaliditetom te starijim i teže pokretnim osobama na području Općine Orehovica i Društvo potrošača Međimurja za rad Info centra potrošača.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje