Povežite se s nama

Život i društvo

DZS: ovako treba izgledati ovlašteni popisivač stanovništva

Objavljeno:

- dana

Danas, 27. rujna, na teren izlaze popisivači, koji će popisivanje provoditi do 17. listopada.

Već ranije bilo je lažnih popisivača koji su pokrali građane pa je Državni zavod za statistiku (DZS), koji je nadležan za popisivanje, objavio kakve dokumente trebaju popisivači imati te fotografije kako izgledaju.

– Uz majice i maske s obilježjima Popisa 2021., popisivači će imati akreditacije i prijenosna računala te će ih stoga građani moći lako prepoznati – objavio je DZS.

DZS je objavio i fotografije kako trebaju izgledati, koje i mi prenosimo.

Akreditacija koju moraju imati popisivači

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje