Povežite se s nama

U fokusu

Grad Varaždin raspituje se o kupnji MBO postrojenja?!

Objavljeno:

- dana

Varaždinski gradski vijećnici na jučerašnjoj su sjednici odlučivali samo o jednoj točki dnevnog reda, ali rasprava koja je prethodila glasovanju trajala je dva sata.

Aktualni sat protekao je u uobičajenom prepucavanju, a teme su bile šarolike, od ”kiparske kolonije”, problema s otpadom, pa do natječaja u gradskim tvrtkama.

Gradsko vijeće o busekima: Dva sata vrijeđanja, optuživanja i prebacivanja loptica

HDZ-ov Damir Habijan pitao je tko je naručio kipove redovnika, koliko je to koštalo, te na kraju, tko je tražio da se ” grčko-židovski” nos preoblikuje u manji nosić, a sve je nazvao ”kiparskom kolonijom”

Gradonačelnik Bosilj odgovorio je kronološki te napomenuo kako ga je u prvim danima mandata dočekao ugovor s autorom spornih kipova te potvrdio da je on na kraju taj ugovor i potpisao.

Habijana je zanimalo i kad će se ponovo odvijati jednosmjenska nastava u varaždinskim školama.

Na pitanje je odgovorio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković da su nastavu u dvije smjene tražili ravnatelji zbog epidemiološke situacije i da je eventualna nova odluka na školama.

Među zanimljivijim pitanjima bilo je i ono bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka kojeg je zanimalo kakav je odgovor dobio Grad od Fonda za zaštitu okoliša.

– Zanima me što vam je Fond odgovorio na pitanje hoće li sufinancirati sanaciju otpada ako Grad kupi MBO postrojenje – pitao je Čehok.

Bosilj je rekao da intenzivno komuniciraju sa svim relevantnim institucijama vezano za problematiku otpada i da je spomenuti dopis zapravo jedan od mnogih. No, na taj dopis, kaže Bosilj, još nisu dobili odgovor.

– Ptičica vam je poslala ovaj jedan dopis. Mi smo u stalnoj komunikaciji s Fondom, Ministarstvom i drugom bitnim čimbenicima i kad prikupimo sve odgovore održat će se tematska sjednica Gradskog vijeća – rekao je Bosilj.

Spomenimo i da je na kraju odluka o busekima prihvaćena, ali da se moglo čuti svašta. U jednom trenutku je zamjenik Marković čak rekao da su buseki ”šrot vozila”.

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje