Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac (36) iz Črnca previše popio na Autosajmu, pa maltretirao suprugu na poslu

Objavljeno:

- dana

Presudom Općinskog suda 36-godišnji S. M. iz Črnca proglašen je krivim jer  je 29. kolovoza ove godine na parkiralištu ispred Caffe bara Kron u Jalkovcu počinio nasilje u obitelji.

On je pod utjecajem alkohola od 2,87 promila vikao i galamio te vrijeđao suprugu M. M. : „K****, je** ti B** mater!” , a što je kod iste izazvalo strah, uznemirenost i povredu dostojanstva.

– Naime, počinio je psihičko nasilje prema članu obitelji – stoji u presudi.

On je tog dana bio na Autosajmu i tamo je pio alkohol. Popodne je njegova supruga radila u kafiću pa je on u večernjim satima otišao tamo. Kada je došao do lokala, isti je bio zaključan, pa je on lupao po vratima, međutim supruga koja se unutra nalazila sa svojom šeficom, nije mu htjela otvoriti vrata.

– Zato sam bio ljut i vikao: „K****, je** ti B** mater!”. Kada sam došao kući popodne, djeca nisu bila kod kuće pa sam ženu htio pitati gdje su djeca – isticao je na sudu S. M koji je istaknuo da svaki dan pije alkohol te da ne namjerava prestati.

Supruga je na sudu isticala da odnos između nje i supruga nije dobar jer on u posljednje vrijeme svaki dan pije alkohol i tada je verbalno agresivan, vrijeđa ju govori da je k****, psuje joj mater, a zna to raditi i pred djecom iako su djeca stara 13 i 10 godina.

Zbog takvog ponašanja je ona u utorak, 24. kolovoza ove godine, otišla k svojoj majci zajedno s djecom i ostavila je supruga.

– Nisam mu rekla gdje se nalazim da ne bi došao gore njih maltretirati. Osim toga, ne maltretira samo mene, već i svoje roditelje koji su s nama živjeli – dodala je M. M.

Sud ga je novčano kaznio samo s 1.500 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja kući u kojoj se trenutno nalazi njegova supruga s djecom te zaštitna mjera zabrane približavanja Caffe baru Kron tri mjeseca.

Crna kronika

V. Toplice: usred dana imao je blizu 3 promila pa je teretnim vozilom pokosio metalne stupove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 5. svibnja, oko 12.30 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Varaždinskim Toplicama došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 34 godine upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.83 promila, javila je PU varaždinska.

On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake i prednjim dijelom vozila naletio je na metalne stupove koji su se nalazili na podignutom asfaltiranom nogostupu.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Cargovcu ukrao auto, provalio u skladište i trgovinu, ali za nekoliko sati ga je našla policija te uhitila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kaznene djela teške krađe, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, 2. svibnja, u Cargovcu, u večernjim satima, otuđio osobni automobil u vlasništvu 44-godišnjaka, da bi potom na području Gredi, provalio u skladište jednog poduzeća i otuđio razni alat te u jednu trgovine iz koje je otuđio razne predmete.

On je 3. svibnja, oko 3.20 sati, u Turčinu, u kontroli prometa zaustavljen po policijskim službenicima kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da se u istome nalaze otuđeni predmeti. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje