Povežite se s nama

Crna kronika

Suđenje Čakovčancu za nesreću kod Sv. Helene: na pregledu pokušao podvaliti čašu s vodom umjesto uzorka urina

Objavljeno:

- dana

Jutarnji.hr objavio je aktualnosti sa suđenja Ozrenu Mlinariću (37), vozaču koji se pod utjecajem opijata u srpnju 2019. autom čakovečkih registracija na naplatnim kućicama Sv. Helena pri punoj brzini od oko 125 km/h zabio u automobil ispred sebe u kojem se nalazila tročlana obitelj Dobrenov.

Policijski službenik prometne policije PUZ-a ispričao je kako je taj dan došao s kolegom na zamjenu jutarnjoj smjeni na očevid prometne nesreće.

– Na naplatnim kućicama Sv. Helena preuzeli smo nadzor nad vozačem počiniteljem kojeg smo zatim, po nalogu vođe ekipe za očevid, odveli na liječnički pregled na Hitnu medicinu rada. Nismo ga ispuštali iz vida. Dežurni liječnik tamo je vozaču uzeo dva uzorka – na alkohol i na opojne droge. Nakon što su mu izvadili krv, išao je dati mokraću. Vozač se uzmuvao i izmotavao. Vrata toaleta bila su pritvorena, bilo nam je važno da se ne ozlijedi. Nakon toga liječnik je ubrzo vidio da je u posudi za urin prozirna tekućina, pa ga je upitao: ‘Je li to vaš urin ili ste mi vodu natočili?’ Odgovorio je da ne može mokriti, pa mu je liječnik rekao da popije vodu. Brzo se ipak pomokrio, a mi smo stajali na otvorenim vratima odmah uz njega. Tekućina je tada bila žuta, a valjda je prvi put uzeo vodu iz školjke. Poslije, kad smo stigli na parkiralište Heinzelove, dobili smo nalog da ga pustimo na slobodu – ispričao je policijski službenik na suđenju, a piše Jutarnji.

Nakon što je Mlinarić pušten na slobodu, pred policajcima je nazvao oca i zamolio da ga dođe po njega, no otac ga je rekao neka se pobrine sam, piše dalje Jutarnji.

– Otac mu se javio i rekao: ‘Pobrini se sam’. Otkantao ga je samo tako jer bio je ljut na njega – pojasnio je policajac, dodavši da je vozač tijekom policijskog nadzora bio u totalnom šoku te da je nekoliko puta briznuo i plač, svjestan svega, a pitao je i hoće li u zatvor.

U sudnici su saslušani i djelatnici HAC-a koji su bili na mjestu užasa. Rekli su da je Hitna već bila tamo kada su došli te su se uključili u pomaganje, ali da ništa nisu mogli bez vatrogasaca.

Jedan od djelatnika HAC-a rekao je da su pomagali djetetu koje je bilo u sjedalici na stražnjem sjedalu, no nisu mogli prerezati metal.

– Tata je pokušavao podignuti glavu, a tada nismo bili svjesni da je u autu i ženska osoba. A kako je ta zelena zgužvana Škoda imala mađarske tablice, iznenadili smo se kada je dijete progovorilo hrvatski rekavši da ga sve boli. U drugom, crnom autu, pak, nije bilo nikoga, a gospodin za kojeg smo doznali tek poslije da je vozač govorio je: ‘O bože što sam napravio?’ – rekao je jedan od djelatnika HAC-a, a piše Jutarnji.

Više o svemu, između ostalog i o tomu što je rekao Mlinarić, pročitajte ovdje.

Crna kronika

Netko zapalio smeće i granje uz vikendicu u Sudovcu pa izgorjelo krovište

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U srijedu, 15. svibnja u Sudovcu, na području Grada Novi Marof, došlo do požara vikend kuće u vlasništvu 40-godišnjaka.

Do požara je došlo tako što je nepoznati počinitelj zapalio odloženo smeće i granje koje se je nalazilo neposredno uz vikend kuću, uslijed čega je vatra zahvatila krovište vikend kuće, kojom prilikom je izgorio dio krovišta, javila je varaždinska policija.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Dropkovec, Kostanjevec Riječki i Deklašanec. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Starac (70) autom u Novom Marofu naletio na 49-godišnjakinju na zebri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj ulici u Novom Marofu u utorak, 14. svibnja, oko 7 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

– Muškarac starosti 70 godina upravljao je osobnim automobilom. On dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, istome se nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su tek stupili na pješački prijelaz – ističe PU varaždinska.

Tom prilikom je desnim bočnim dijelom svog vozila naletio na 49-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik po pješačkom prijelazu. Od naleta vozila pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje