Povežite se s nama

Međimurje

Prodaja nekretnina u vlasništvu GT INŽENJERING d.o.o. ustečaju

Objavljeno:

- dana

 

Z A K LJ U Č A K

 Trgovački sud u Varaždinu, po sucu toga suda Radovanu Raduki, kao stečajnom sucu, u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom GT INŽENJERING d.o.o. u stečaju, Varaždin, Đ. Kuhara 2, OIB: 71906086202, 2. travnja 2013.

zaključio je

I Određuje se prodaja nekretnine u vlasništvu stečajnog dužnika GT INŽENJERING d.o.o. u stečaju, Varaždin, Đ. Kuhara 2 u stečajnom postupku, uz odgovarajuću primjenu pravila o ovrsi na nekretninama i to:

                – nekretnine upisane kao k.č. br. 3847/1, z.k.ul. br. 13355, k.o. Varaždin (u osnivanju), dvorišta u ulici V. Novaka, ukupne površine 10.138 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č. br. 3847/2, z.k.ul. br. 13024, k.o. Varaždin (u osnivanju), dvorišta u ulici V. Novaka, ukupne površine 1.802 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č. br. 740, z.k.ul.br. 2007, k.o. Pušćine, gospodarske i stambene zgrade, livada i dvorišta, ukupne površine 2.529 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č.br. 2009, z.k.ul. br. 2143, k.o. Pušćine, oranice Požgališće, ukupne površine 14.619 m2,

                – nekretnine upisane kao k.č.br. 2010, z.k.ul. br. 2008, k.o. Pušćine, šume Požgališće, ukupne površine 9.026 m2.    

                Na navedenim nekretninama stečajnog dužnika upisana su razlučna prava u korist razlučnih vjerovnika ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK d.d., Rijeka, CASSA DI RISPARMIO DELLA REPUBBLICA, Italija, REPUBLIKE HRVATSKE, Ministarstva financija, Porezne uprave, RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d., Zagreb i MESSER CROATIA PLIN d.o.o., Zaprešić.

II Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 13355, k.o. Varaždin (u osnivanju) utvrđuje se u iznosu od 9.567.737,50 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 13024, k.o. Varaždin (u osnivanju) utvrđuje se u iznosu od 2.495.105,57 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 2007, k.o. Pušćine utvrđuje se u iznosu od 634.873,84 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 2143, k.o. Pušćine utvrđuje se u iznosu od 3.669.917,21 kn.

     Vrijednost nekretnine upisane u z.k.ul. br. 2010, k.o. Pušćine utvrđuje se u iznosu od 2.265.864,48 kn.

 

III Nekretnine iz točke I ovog zaključka prodat će se na usmenoj javnoj dražbi. Prvo ročište za prodaju održat će se pred stečajnim sucem u zgradi Trgovačkog suda u Varaždinu, soba broj 231/II, 30. travnja 2013. u 12,00 sati. Ročište će se održati i ako na njemu sudjeluje samo jedan ponuditelj.

 

IV Ovaj zaključak o prodaji objavit će se na oglasnoj ploči Trgovačkog suda u Varaždinu, u jednom od javnih glasila, na web stranicama Hrvatske gospodarske komore i na web stranicama Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske. Rok od objave zaključka o prodaji nekretnina na oglasnoj ploči do prodaje iznosi 15 dana.

 

V Uvjeti prodaje:

 

1. Nekretnine iz točke I ovog zaključka prodavat će se na prvom ročištu za dražbu po početnoj cijeni koja je jednaka utvrđenoj vrijednosti nekretnina i ispod te cijene ne može se prodati na tom ročištu.

Tek ako se nekretnina ne proda ni na drugom ročištu za prodaju po utvrđenoj vrijednosti, na narednim ročištima za prodaju može se prodati za nižu vrijednost koju zaključkom odredi stečajni sudac.

 

2. Sve poreze i pristojbe u vezi s prodajom nekretnina snosi kupac.

 

3. Kao ponuditelji mogu sudjelovati samo osobe koje prethodno održavanju ročišta za dražbu uplate jamčevinu u iznosu od 10% utvrđene vrijednosti nekretnina iz točke II ovog zaključka na račun sudskog depozita Trgovačkog suda u Varaždinu broj 2390001-1300002754 s pozivom na broj spisa 1 St-137/12 i s naznakom „jamčevina za javnu dražbu 30.4.13.“ i dokaz o tome predoče stečajnom sucu prije početka dražbe. 

 

4. Punomoćnici ponuditelja mogu sudjelovati na dražbi samo uz ovjerenu specijalnu punomoć.

 

5. Sudionicima dražbe koji ne uspiju u nadmetanju jamčevina će se vratiti odmah nakon zaključenja javne dražbe. Jamčevinu nije dužan položiti razlučni vjerovnik kojemu je to pravo upisano u zemljišnim knjigama.

 

6. Kupac je dužan uplatiti razliku između jamčevine i postignute kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana obavijesti o pravomoćnosti rješenja o dosudi na račun sudskog depozita navedenog u točki 3. uvjeta prodaje ovog zaključka. Ako kupac u tom roku ne položi kupovninu sud će posebnim rješenjem prodaju oglasiti nevažećom i odrediti novu prodaju, uz uvjete određene za prodaju koja je oglašena nevažećom, a iz položene jamčevine namirit će se troškovi nove prodaje i naknaditi razlika između kupovnine postignute na prijašnjoj i novoj prodaji. Nekretnina će se dosuditi i ponuditeljima koji će ponuditi nižu cijenu (ali ne i nižu od one početne na ovom ročištu za prodaju) prema veličini ponuđene cijene, ako kupac koji ponudi veću cijenu ne položi kupovninu u roku koji mu je za to biti određen.

 

7. Ako je kupac razlučni vjerovnik koji se jedini namiruje iz kupovnine ili se namiruje prije tražbina svih ostalih vjerovnika koji imaju pravo na namirenje iz iste kupovnine, nije dužan položiti kupovninu ako ona iznosi koliko i njegova tražbina ili manje, a ako iznosi više tada je dužan položiti razliku.

 

8. U rješenju o dosudi nekretnina sud će odrediti da se nakon pravomoćnosti toga rješenja i nakon što kupac položi kupovninu, u zemljišnim knjigama upiše u njegovu korist pravo vlasništva na dosuđenim nekretninama, te brisati prava i terete na nekretninama koji prestaju njihovom prodajom.

 

 9. Prodaja se obavlja po načelu «viđeno-kupljeno», što isključuje sve naknadne

prigovore kupca.

 

 10. Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod stečajnog upravitelja Stanka Makara na broj 091 201 0001 svakog radnog dana od 8 do 14 sati. 

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Međimurska policija na svom području uočila veliki broj vozila kojima je istekla prometna dozvola

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uvidom u evidencije isteka valjanosti prometnih dozvola uočeno je da na području Međimurske županije postoji veliki broj motornih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, a vlasnici ih u zakonskom roku nisu odjavili u nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji.

Kako bi izbjegli prekršajne sankcije, Policijska uprava međimurska poziva vlasnike da odjave vozila kojima je istekla valjanost prometne dozvole.

Podsjećaju vlasnike vozila na obvezu pridržavanja odredbi čl. 250. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim je propisano kako je vlasnik vozila dužan odjaviti vozilo ako ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole.

Vlasnik registriranog vozila može odjaviti vozilo, a uz zahtjev za odjavu mora priložiti prometnu dozvolu radi evidentiranja odjave vozila i vratiti registarske pločice, odnosno priložiti potvrdu tijela koje je registriralo vozilo izvan Republike Hrvatske kojom se potvrđuje da su registarske pločice i prometna dozvola zadržane ili poništene.

Također, vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana prijaviti promjenu bilo kojeg podatka koji je upisan u prometnoj dozvoli, a u roku od 30 dana dužan je odjaviti registrirano vozilo te donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice, ako je vozilo uništeno ili otpisano ili ako je vozilo otuđeno ili nestalo.

Za nepridržavanje ovih odredbi predviđene su novčane kazne, i to za fizičke osobe, odnosno vlasnike vozila 90 eura, za pravne ili fizičke osobe obrtnike od 660 do 1990 eura, a za odgovorne osobe u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave od 190 do 660 eura.

Ujedno, policija podsjeća nove vlasnike vozila (kupce vozila) da su u roku od 15 dana od stjecanja vlasništva dužni registrirati vozilo na svoje ime ili ga odjaviti, a ako ga ne registriraju na svoje ime ili ne odjave, stanica za tehnički pregled vozila će, na zahtjev osobe na koju je vozilo registrirano (prodavatelj vozila), rješenjem ukinuti registraciju vozila.

Napominju da se sklapanjem Ugovora o kupoprodaji motornog vozila prodavatelj i dalje u službenim evidencijama MUP-a vodi kao vlasnik vozila, sve dok se vozilo ne odjavi u službenim evidencijama nadležne policijske uprave ili postaje, ili dok ga novi vlasnik ne registrira na svoje ime.

Nastavite čitati

Međimurje

U čakovečkom Centru za kulturu održana svečana promocija studenata ekonomije, računarstva i održivog razvoja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimursko veleučilište u Čakovcu u čakovečkom Centru za kulturu Čakovec održalo je svečanu promociju prvostupnica i prvostupnika ekonomije, inženjera računarstva, inženjera održivog razvoja te magistri i magistara ekonomije.

Dekan MEV-a Igor Klopotan naglasio je ulogu studenata i njihovu borbu za izjednačenje vrijednosti ECTS bodova sa stručnih i sveučilišnih studija, što je rezultiralo time da Međimursko veleučilište u Čakovcu danas može promovirati drugu generaciju s titulom magistara ekonomije.

– Borba je trajala dugo jer smo nailazili na veliku opstrukciju da se ne izjednače veleučilišne titule sa sveučilišnim. Ali zahvaljujući borbi vas, studenata i Zbora veleučilišta, uspjeli smo izjednačiti 300 ECTS bodova sa stručnih i sveučilišnih studija. Velika razlika u izvođenju nastave ne postoji jer isti profesori predaju na fakultetima, isti profesori rade na veleučilištima, među predavačima su doktori znanosti. Konačno smo uspjeli, vi ste druga generacija, odnosno druga promocija kojoj dajemo titulu magistri i magistara ekonomije – istaknuo je Klopotan.

Dekan MEV-a najavom o mogućnosti nastavka studija razveselio je studente računarstva. Naime, uskoro će se prema Agenciji za znanost i visoko obrazovanje uputiti elaborat pa su očekivanja da će se s nastavkom studiranja na smjeru računarstva u Čakovcu moći krenuti već za godinu dana.

Dekan Klopotan također je naglasio važnost veleučilišta s obzirom na činjenicu da okupljaju gotovo 20 posto studentske populacije. Naime, riječ je o 26.000 studenata i kada im se pribroje studenti koji studiraju stručne studije na sveučilištima, dolazi se do broja od 47.000 studenata.

– Stoga, naša borba za struku vrijedi i za sveučilišta koja također imaju stručne studije. Stručni studij koji izvode veleučilišta nedvojbeno generiraju visoku zaposlenost i to dolazi do izražaja kada na tržištu rada nema dovoljno mladih. A  tome smo svjedočili zadnjih nekoliko godina. Naši studenti brzo usvajaju znanja i brzo se zapošljavaju – poručio je Klopotan, pohvalivši pritom studente na njihovom angažmanu i uloženom trudu.

Uslijedio je svečani dio programa promocije.

– Položili smo sve propisane ispite i obranili završne i diplomske radove na studijima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. U ime svojih kolegica i kolega te u svoje osobno ime, molim da nas promovirate u zvanje prvostupnika inženjerstva računalstva, prvostupnika ekonomije, prvostupnika inženjera održivog razvoja i magistra ekonomije – rekla je studentica Bosiljka Oletić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje