Povežite se s nama

Život i društvo

Božinović o rastu broja zaraženih: Razmatramo nove mjere

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 6310 novih slučajeva zaraze, što je najviše od početka epidemije.

Prijašnji rekord postavljen je 10. prosinca 2020. godine kada je bilo 4620 novih slučajeva.
Ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite na sjednici Vlade rekao je da se razmatraju nove mjere za suzbijanje epidemije, javlja N1.

– Inspektori su pojačali nadzor poštivanja mjera. Provedeno je 11.578 nadzora u tjedan dana, nepravilnosti se najviše odnose na rad kafića nakon 24 sata, nenošenje maski, nepridržavanje razmaka među stolovima i ljudima, nenošenja maski u javnom prijevozu… Izdano je 27 prekršajnih naloga. Razmatramo nove mjere i o tome razgovaramo i na vrijeme ćemo izvijestiti javnost. Još uvijek traju razgovori, a javnost ćemo obavijestiti o zaključcima kad oni budu doneseni – rekao je Davor Božinović.

Život i društvo

Na 1. svibnja varaždinski će policajci posebno motriti mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u srijedu, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“ s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih, javila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje