Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Prelog proslavio Dan grada, dodijeljene svečane nagrade i priznanja

Foto: Studio VIPRO

Objavljeno:

- dana

Nizom prigodnih programa obilježen je Dan Grada Preloga. U ponedjeljak, 6. prosinca, u prijepodnevnim satima obilježen je završetak radova na izgradnji komunalne infrastrukture Gospodarske zone Sjever te je otvoreno Reciklažno dvorište za građevinski otpad Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom.

U Domu kulture Grada Preloga je pak održana svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Preloga, dok je prije nje služena sveta misa u Župnoj crkvi sv. Jakoba, a prijavak Zrinske garde Čakovec predan je ministru obrane Mariu Banožiću. Također, upaljene su svijeće i položeni vijenci ispred središnjeg križa na groblju u Prelogu i na Spomen ploči znamenitim Hrvatima priločke župe.

Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća koju je otvorio njezin predsjednik Đuro Ujlaki, nazočio je niz gostiju i uzvanika. Prisutnima su se obratili izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, ministar obrane Mario Banožić, zamjenik međimurskog župana Josip Girvec, a u ime prijateljskih međimurskih općina načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković. Uz njih svojim su dolaskom Dan Grada Preloga čestitali i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Uprave Hamag-Bicra Vjeran Vrbanec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, načelnik Općine Pušća Filip Bernardić, načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić, načelnik Občine Puconci iz Slovenije Ludvik Novak, kao i brojni drugi načelnici susjednih međimurskih općina, predstavnici institucija i javnih poduzeća s područja Grada Preloga i Međimurske županije.

– Želim vam iskazati dobrodošlicu u našem Prelogu, gradu čija povijest seže u daleku 1264. godinu. I tada je Prelog bio mjesto susreta gospodarstvenika, tada obrtnika i trgovaca. Na tim temeljima gradimo naš grad i danas. Želim zahvaliti na suradnji vijećnicima Gradskoga vijeća Grada Preloga, predsjedniku Ujlakiju, mom zamjeniku Kvakanu, svim zaposlenicima Grada Preloga, kao i tvrtki i ustanova kojima je Grad Prelog vlasnik. Zahvaljujem na suradnji svim javnim tvrtkama, institucijama s područja Preloga i Međimurske županije. Zahvaljujem na suradnji i Međimurskoj županiji, a posebno zahvaljujem na suradnji Vladi Republike Hrvatske, ministarstvima, državnim institucijama i tvrtkama – rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Obilježavanje Dana Grada Preloga bilo je prilika i za dodjelu prigodnih priznanja najzaslužnijim pojedincima i institucijama. Tako su Grb Grada Preloga primili Ivan Gradečak i Josip Posavec iz Preloga, a plakete Grada Preloga Ivanka Crnković iz Donjeg Vidovca, Zlata Tisaj iz Preloga, Đuro Mikec iz Draškovca, Nikola Kvakan iz Čehovca i Vladimir Šalković iz Preloga. Nagrade su predali predsjednik Gradskoga vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, gradonačelnik Ljubomir Kolarek i njegov zamjenik Zdravko Kvakan.

Posebno priznanje dobio je i Grad Prelog. Naime, prigodnu zahvalu za dugogodišnju uspješnu suradnju gradonačelniku Ljubomiru Kolareku je predao Alojzije Šestan, vlasnik tvrtke Šestan – Busch iz Preloga, koja ove godine obilježava 25 godina uspješnog rada.

U glazbenom dijelu svečanosti nastupili su mlade glazbenice Nives Hažić i Doroteja Hegeduš uz pratnju profesora Marka Biškupa i Vedrana Janjanin. Kroz program je vodio Željko Sokač, a čestitku Gradu Prelogu je uputio Matija Švenda, kao predstavnik Društva Naša djeca iz Preloga. Prikazan je i „Priločki Dnevnik“ kojeg je pripremio Studio Vipro, kroz koji je slikom i riječima dočaran život Grada Preloga u 2021. godini.

Otvoreno Reciklažno dvorište za građevinski otpad

Kratkom svečanošću otvoreno je Reciklažno dvorište za građevinski otpad. Vrpcu je uz radnike Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom prerezao direktor tvrtke Siniša Radiković.

Zadovoljan završetkom još jednog velikog projekta bio je gradonačelnik Kolarek.

– Broj jedinica lokalne samouprave koja su dio Pre-koma uskoro će porasti s 12 na 14. Naime, u sustav Pre-koma uskoro ulaze općine Jalžabet i Pribislavec – otkrio je Kolarek.

Reciklažno dvorište za građevinski otpad svoja vrata za korisnike otvara od utorka, 7. prosinca.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje