Povežite se s nama

Međimurje

Općina Goričan: studentima božićnice, a mladim obiteljima ugovori

Objavljeno:

- dana

Studenti iz općine Goričan okupili su se u petak, 18. prosinca, u multimedijalnoj dvorani Općine kako bi im načelnik Emanuel Sinković, predsjednik Općinskog vijeća Petar Baksa i potpredsjednica Općinskog vijeća Marta Markač uručili božićnice u vrijednosti od 1250 kuna.

Naime, Općina Goričan trenutno broji 70-ak studenata, od kojih je njih 64 ostvarilo pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

– Doista možemo biti ponosni na ovoliko veliki broj studenata u našoj općini. Uspjeli smo osigurati sredstva i povećati božićnice za 25 %, a za iduću godinu ćemo pokušati izraditi pravilnik i uvesti stipendije za studente prema socio-ekonomskom statusu. Osigurane su i nagrade za iznimne studente koji završe diplomski ili doktorski studij ili pak osvoje Rektorovu nagradu – istaknuo je načelnik Emanuel Sinković, kojemu je drago što je na dodjeli božićnica predložena i prihvaćena ideja za osnivanje Savjeta mladih Općine Goričan.

Dan ranije, u petak, 17. prosinca, u istoj su dvorani potpisani ugovori o dodjeli poticaja za kupnju i uređenje nekretnina. Općina Goričan dodjeljuje mladim obiteljima bespovratna financijska sredstva za kupovinu, gradnju i uređenje prve nekretnine za stanovanje na području općine Goričan i to za one koje su stečene kupnjom.

Poticaji se dodjeljuju u visini od 30.000 kuna po korisniku, što je za 50 % više nego prošle godine. Na kraju 2021. godine ukupno je devetero kandidata ostvarilo uvjete iz natječaja i primilo od Općine poticaje: Eugen Baranašić, Dejan Bašnec, Patrik Biber, Paula Gudlin, Josip Harmicar, Marta Markač, Hrvoje Markušić, Ivica Matić i Ana Gracija Šavora.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje