Povežite se s nama

Sport

Dretar Karić i Mužinić Vincetić najbolja ženska ekipa po izboru Sportskih novosti

Objavljeno:

- dana

Olimpijska pobjednica tekvondoistica Matea Jelić i olimpijski doprvak gimnastičar Tin Srbić proglašeni su najboljim sportašima u 70. izboru Sportskih novosti.

Najbolji teniski par svijeta Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedio je u momčadskoj konkurenciji, dok su u ekipnoj najboljima proglašene stolnoteniske paraolimpijke Varaždinka Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić, brončane s Paraolimpijskih igara u Tokiju.

One su u ekipnoj konkurenciji slavile s 87 glasova, a najbolje su u izboru SN-a bile i prije pet godina, nakon osvajanja paraolimpijskog srebra u Rio de Janeiru.

 Joj, to je nas tada toliko obradovalo, sama kandidatura… To toliko godi. Prije svega zato što smo mi stalno kategorizirani negdje. Znači, na svim proglašenjima su sportaš i sportaš s invaliditetom, a onda kod vas, u Sportskim novostima… Baš zbog toga moram reći da je to meni osobno najdraža nagrada od svih. Eto, moram vam to priznati. Pogotovo zato što glasuju sportski novinari. Znam da nismo dobili 100% glasova, normalno i svatko ima svoje mišljenje, ali očito je većina bila za nas – rekla je za Sportske novosti Helena Dretar Karić.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje