Povežite se s nama

Život i društvo

I Srednja strukovna škola Varaždin od utorka na online nastavi

srednja strukovna škola varaždin

Objavljeno:

- dana

Ravnatelj Srednje strukovne škole Varaždin Dražen Košćak naveo je da od danas, 18. siječnja, do kraja tjedna prelaze na online nastavu. To su zbog pojave koronavirusa već učinile varaždinske VI. i VII. osnovna škola te Osnovna škola Vidovec.

– Naravno, zbog specifičnosti rada u našoj školi vezano uz izvođenje praktične nastave, vježbi i predmeta iz struke koje je gotovo nemoguće adekvatno izvoditi na daljinu, odlučeno je da će se nastava u školskim radionicama i praktikumima, tehnološke vježbe i praksa kod obrtnika odvijati uživo po redovnom rasporedu u većini razreda u kojima je to moguće i ne stvara praktične probleme oko putovanja i sudjelovanja na nastavi učenicima i nastavnicima – objašnjava ravnatelj.

Poručio je sljedeće:

Za sve JMO razrede koji su ovog tjedna na praktičnoj nastavi, ona će se izvoditi uživo u predviđenim prostorijama. To podrazumijeva i Tehnološke vježbe. 

1.C, 2.C, 3.C i 4.C ovog tjedna neće imati predmet Praktična nastava zbog specifičnosti u rasporedu pa će se sva ostala nastava za njih odrađivati na daljinu. 

1.g , 2.g , 3.g i 4.g razredi Izradu modnih proizvoda odrađivat će na daljinu jer tijekom dana kad imaju Izradu imaju i općeobrazovne i stručne predmete.

1.L,3.L i 4.L  po dogovoru s nastavnicima uživo će po rasporedu raditi u utorak, 18. siječnja, srijedu, 19. siječnja, te četvrtak, 20. siječnja, i petak, 21. siječnja, jer se radi o predmetima koje je lakše izvoditi uživo, a koji se većim dijelom izvode u poslijepodnevnoj smjeni. Ostatak nastave imaju na daljinu.

Svi pomoćni razredi su također na daljinu.

Nastava će se odvijati u realnom vremenu, tj. učenicima će se svi nastavnici javljati i isporučivati gradivo i zadatke tijekom trajanja sata kao da su u školi. Za nastavu na daljinu i dalje će koristiti Teams, a nastavnici će po redovnom rasporedu održavati nastavu na daljinu iz svojih domova.

– Škola će biti otvorena, službe će raditi i pratit ćemo razvoj situacije. O svemu ćete i dalje biti obavještavani od strane razrednika i predmetnih nastavnika u Teamsu, na društvenim mrežama i stranici škole – rekao je Košćak.

Život i društvo

Ovako će izgledati sportski centar u Majerju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku, vanjska teretana, košarkaško igralište, atletska staza novi sportski centar i to u Majerju.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija jer su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od čak 210.000 eura.

– Za Općinu Petrijanec to je strašno važan projekt. Zbog odličnih rezultata koje postižu naši nogometni klubovi u 2. ŽNL i općinski nogometni centar, ali i zbog truda trenera i volontera u klubovima i sve te djece u nogometnom centru Orač – Nova Ves svim klubovima u našoj Općini ovo će biti nagrada za marljivi rad ali u olakšanje roditeljima koji podržavaju djecu u treniranju ovog popularnog sporta. S takvim centrom Petrijanec kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u vanjskoj teretani, atletskoj stazi, košarci ili odbojci na pijesku. Zaista se veselim što ćemo napraviti najveći infrastrukturni projekt u području sporta od osnutka Općine Petrijanec – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje