Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Mališani iz skupine “Leptirići” Dječjeg vrtića “Cvrčak” posjetili PU međimursku

Objavljeno:

- dana

U jutarnjim satima u utorak, 18. siječnja, u posjet Policijskoj upravi međimurskoj stiglo je dvadesetak mališana iz skupine “Leptirići” Dječjeg vrtića „Cvrčak“ sa svojim odgojiteljicama.

Na ulazu u zgradu Policijske uprave male goste i njihove tete dočekala je policijska službenica za Odnose s javnošću Ureda načelnika Policijske uprave Danijela Turk te im zaželjela dobrodošlicu.

Za djecu je bio pripremljen niz zanimljivih sadržaja. Uz šetnju prostorima zgrade Policijske uprave upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje svakodnevne poslove.

U šalter sali Policijske uprave službenica Odjela za upravne poslove, prezentirala je svrhu i izgled osobnih dokumenata; osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu. Potom su obišli prostorije za zadržavanje koje su kod njih pobudile bujnu maštu i potaknule vesele komentare, kažu u PU međimurskoj.

U sportskoj dvorani Policijske uprave dočekao ih je policijski sportski trener, od kojeg su doznali na koji način policijski službenici održavaju dobru fizičku kondiciju te su isprobali pravi policijski trening. Bilo je tu zagrijavanja trčanjem, vježbanja gardova, pa čak i elemenata nogometa. Na kraju druženja sportski trener mališanima je podijelio prigodni promotivni materijal nabavljen sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca – privjeske.

U dvorištu Policijske uprave policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su raznu opremu, pomagala i službeni motocikl, koje koriste u svom svakodnevnom radu te su im na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan.

Vrlo im je zanimljiva bila oprema koju koristi Interventna jedinica policije, osobito zaštitne kacige, štitovi i „ovan“ koji se koristi za razvaljivanje vrata, a ništa manje i službeni policijski motocikl, pa su mnogi od njih iskoristili priliku i sjeli na njega uz neizbježno fotografiranje.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje