Povežite se s nama

U fokusu

Pacijent sa slomljenim rebrom u OB Varaždin čekao nalaz dva i pol sata, evo što kažu iz Bolnice

Stara kirurgija OB Varaždin, ravnateljstvo

Objavljeno:

- dana

U redakciju Regionalnog tjednika javila nam se čitateljica koja se požalila na dugo čekanje njezinog oca sa slomljenim rebrom na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (kirurgija) Opće bolnice Varaždin u vrijeme kada tamo nije bilo drugih pacijenata.

Naime, kako kaže, njezin otac je u četvrtak, 20. siječnja, u večernjim satima pao i slomio rebro te je primljen na Hitnu u Varaždinu, a nakon RTG-a je čekao gotovo dva i pol sata na daljnju obradu.

– Učinjen mu je RTG i oko 19 sati mu je rečeno da će liječnik/liječnica doći za 10 minuta za daljnju obradu, no on je u zgradi OHBP-a – kirurgije sjedio u čekaoni i liječnika/liječnicu čekao gotovo dva i pol sata, odnosno do 21:30, kada mu je izvađena krv i tada su pregledane slike. Jedva je disao – rekla je čitateljica te dodala da do tog vremena u bolničkim prostorijama nije bilo nikoga od medicinskog osoblja ni drugih pacijenata, a poslala nam je i video iz kojeg je to vidljivo.

Kako bismo doznali o čemu je riječ, odnosno koji je razlog dugom čekanju unatoč činjenici da tamo nije bilo drugih pacijenata, poslali smo upit varaždinskoj Bolnici.

Odgovor ravnatelja Damira Poljaka donosimo u cijelosti:

„Dana 20. siječnja 2022. godine u 19:11 sati pacijent je zaprimljen u OHBP-kirurgija Opće bolnice Varaždin. Pregledan je, procijenjena je razina hitnosti te je po pregledu upućen na radiološku obradu (snimke prsnog koša i rebara). Nalaz očitanih slika stigao je u 21:32 sati. Temeljem nalaza RTG snimki indicirana je dodatna radiološka obrada (UZV) abdomena kao i dodatna laboratorijska  dijagnostika. Po pristizanju nalaza pacijent je otpušten na kućno liječenje u 22:18 sati.

Svjesni smo da se to pacijentu ili obitelji doima kao dugo čekanje, no isto tako moramo biti svjesni da je u ta tri sata učinjen pregled liječnika,  RTG snimke, UZV trbuha kao i laboratorij. Važno je napomenuti da dežurni liječnici radiologije Opće bolnice Varaždin osim hitne kirurške ambulante rješavaju dijagnostičke upite sa svih drugih hitnih radilišta Opće bolnice Varaždin te se stoga može desiti čekanje na tražene nalaze. Laboratorijske pretrage kao takve zahtijevaju vrijeme za obradu nalaza koje je uvjetovano tehnološkim parametrima. Radimo na optimiziranju sustava te se trudimo ubrzati obradu pacijenata u hitnim službama, no kraća čekanja mogu se desiti kao što se dešavaju i u svim hitnim službama u svijetu. 

S poštovanjem,

ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, mag. soc. geront.“

U fokusu

Bakić o Varteksu: Pokušava li netko već duže vrijeme jeftino otkupiti dugove od banaka?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Radnici nekadašnjeg tekstilnog diva Varteksa trenutno su u štrajku zbog neisplata plaća.

>>FOTO Očaj, bijes i suze na štrajku radnika Varteksa: “Sve smo dali toj tvrtki”

Na njihov štrajk i tešku situaciju u tvrtki osvrnuo se Nenad Bakić, nekadašnji najveći dioničar.

– Kod Varteksa je ključna stvar sljedeća: da li netko već duže vrijeme pokušava jeftino otkupiti dugove od banaka? Ako da, znate što to znači.

Da li moguće da takvi pokušaji odlažu mogućnost razrješenja krize prodajom neaktivne imovine, što Varteks i dužan napraviti prema predstečajnoj nagodbi? Jer naravno ako netko pokušava otkupiti dug, nije mu u interesu da se prije toga taj dug zatvara.

Kome odlaze novci od prodaje imovine? S druge strane, postoje li vjerovnici koji su predložili otpis dugova? Tko naplaćuje kamate i je moguće da one idu i do 12%?

To su ključne stvari – sve ostalo je magla.

Ohrabrujem one koji možda znaju više o tome, naročito sindikate, da upoznaju javnost s time – ističe Bakić na svojem Facebooku.

Nastavite čitati

U fokusu

Proglašena prirodna nepogoda mraza za područje Grada Lepoglave i Općine Donja Voća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Anđelko Stričak je danas, 6. svibnja, proglasio prirodnu nepogodu zbog mraza za područje Grada Lepoglave i Općine Donja Voća.

U razdoblju od 21. do 24. travnja, u noćnim i jutarnjim satima, mraz je nanio velike štete na poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima.

Odluka je donesena nakon što su iz Grada Lepoglave i Općine Donja Voća zahtjeve za proglašenje prirodne nepogode dostavili Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta.

Prema zaprimljenim zahtjevima, štete na poljoprivrednim kulturama su od 30 do 80 %.

Prva procjena ukupne štete zbog mraza na području dvije jedinice lokalne samouprave iznosi 460.000 eura.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, oštećeni štetu trebaju u roku od 8 dana od proglašenja prirodne nepogode prijaviti Općinskom povjerenstvu u pisanom obliku i na propisanom obrascu. U roku od 15 dana Općinsko povjerenstvo treba izraditi prve procjene šteta, a u roku od 50 dana Županijskom povjerenstvu dostaviti konačnu procijenjenu štetu.

Županijsko povjerenstvo će potom u zakonskom roku prijavljene konačne procjene štete dostaviti Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje