Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Ženi koja je visjela autom s Dravskog mosta bile su prikliještene noge, evo kako je teklo spašavanje

FOTO: JVP Varaždin

Objavljeno:

- dana

Vatrogasci JVP-a Varaždin objavili su kako je izgledalo spašavanje žene koja je 6. ožujka koja je autom probila ogradu na Dravsko mostu.

FOTO Žena (24) autom sletjela s ceste i visjela vozilom s Dravskog mosta

– Na intervenciju smo izašli s navalnim i tehničkim vozilom te osam djelatnika. Dolaskom na mjesto vidjeli smo da je vozilo probilo ogradu na mostu i zaustavilo se visjeti sa mosta. U vozilu je bila ženska osoba koja je bila u šoku sa prikliještenim nogama. Odmah smo obavijestili hitnu pomoć. Policija je osiguravala područje i most je bio cijelo vrijeme zatvoren. Vozilo smo osigurali s vitlima na navalnom i tehničkom vozilu. Osoba je imala priklještene noge ispod volana i metalne ograde od mosta koja je probila automobil. Maknuli smo kompletno zadnje i suvozačevo sjedalo, a zatim izrezali volan s hidrauličkim škarama i odvojili s hidrauličkim razupiračima i cilindrima stup volana od nogu. Djelatnici HMP odvezli su osobu u bolnicu, a mi smo u koordinaciji s policijom provjerili je li osoba bila sama u vozilu. Kad je policija obavila očevid, s vitlom potežemo vozilo na most. Motornom pilom za željezo izrezali smo stupove i cijevi od ograde koji su bili zabijeni u auto. Nakon što smo oslobodili vozilo, vitlom smo ga potegnuli na cestu – objavio je JVP Varaždin na svojoj internetskoj stranici uz fotografije.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje