Povežite se s nama

Život i društvo

Parkovi počinju sa skupljanjem odbačenih božićnih drvca, evo rasporeda

Objavljeno:

- dana

KRAJ BLAGDANA

Kao i svake godine Parkovi će nakon završetka blagdana započeti sa sakupljanjem odbačenih božićnih drvca na području Varaždina.

Božićna drvca će se prikupljati i odvoziti sa zelenih površina prema ustaljenom rasporedu od centra grada prema okolnim naseljima. 

PONEDJELJAK (08.01., 15.01. , 22.01., 29.01.):

Centar, B. Radića (od Vrazove do bolnice), Vidovski trg, Z. i Frankopana (do Vidovskog trga), Cesarčeva, K. P. Krešimira IV, Vrazova, Hallerova, Preradovićeva, Trg B. Jelačića, Nazorova

UTORAK (09.01., 16.01., 23.01., 30.01.):

Kolodvorska, Graberje, Merlićeva, Optujska, Gortanova, G. Krkleca, R. Hercega, B. Radića, Meštrovićeva, V. Lisinski, Režekova, Milkovićeva, Križanićeva, POS, Vodovodna, Ivanečka, R. Ružića, B. Težaka, Lepoglavska

SRIJEDA (10.01., 17.01., 24.01., 31.01.):

Krležina, Filićeva, Z. i Frankopana-naselje, Aleja K. Zvonimira, Vukovićeva, Zagrebačka, Supilova, Kozarčeva, Prešernova, V. Novaka, Slavenska, Masarykova, Bogovićeva, Keršovanijeva, Milčetićeva, Anina, Trenkova

ČETVRTAK (11.01., 18.01., 25.01.):

Banfica-naselje, Međimurska, Sajmište, Štoosov trg, Gupčev trg, Kumičićeva, Harambašićeva, Vežićeva, Široke ledine, Hercegovačka, Bosanska, Dravska poljana, Župančićeva, Šterova

PETAK (12.01., 19.01., 26.01.):

Biškupec, Hrašćica, Optujska, Jalkovečka, Biškupečka, Grabanice, D.Cesarića, Z. Kunc, D. Rakovca

– U rasporedu su navedene samo glavne ulice kretanja, dok se sakupljanje obavlja i u dijelu sporednih ulica s kojima su povezane. Apeliramo na građane da u što je moguće većem broju deponiraju svoja otpadna drvca na javnu zelenu površinu, na vidljivo mjesto, ako je moguće u blizinu kontejnera za komunalni otpad i to najkasnije do 31. siječnja, kako bismo svoje zelene površine i dalje ostavljali urednima i bez otpadnog smeća. Bude li potrebno, drvca će se sakupljati do kraja siječnja. – ističu iz Parkova iz kojih poručuju da zadržavaju pravo izmjene rasporeda sakupljanja božićnih drvca, zbog dinamike sakupljanja.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje