Povežite se s nama

Međimurje

Mažoretkinje Nedelišća: vrhunska gimnastičarka Tijana Korent vodila radionicu s više od 70 polaznika

Objavljeno:

- dana

Mažoretkinje Nedelišća nastavljaju s provedbom svoga prvog EU projekta pod nazivom „Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!“ Tijekom veljače i ožujka održana su tri ciklusa radionica edukativnog, plesnog i sportskog karaktera. Sve su radionice bile besplatne i dostupne za djecu i mlade od 4 do 25 godina.

Za kraj zime organizirana je sportska radionica i to gimnastička. Radionica je održana u tri termina za djecu različitog dobnog uzrasta u dvorani „Aton“ u Nedelišću. Voditeljica je bila vrsna hrvatska gimnastičarka Tijana Korent, koja je nesebično prenijela svoje znanje i iskustvo mlađim generacijama. Na radionicama je sudjelovalo više od 70 sudionika.

Prva u nizu radionica je pak bila namijenjena trenerima i asistentima, a održana je krajem veljače. Okupilo se 25 polaznika koju su imali prilike čuti iskustva i trenerske savjete iz aspekta kineziologije i plesa, kao i aspekta vođenja sportskih i plesnih grupa. Voditelji su bili Darko Varga, kineziolog, učitelj i košarkaški trener te Virna Hošnjak, plesna pedagoginja, plesačica i voditeljica Plesnog studija „Korak“. Potom je slijedila plesna radionica koju je vodila akademska plesačica i plesna pedagoginja Antonia Šimurina. U tri termina radionica prilagođenih djeci različitog dobnog uzrasta izmijenilo se više od 60 sudionika.

– Pokazalo se da su sva tri ciklusa radionica bila pun pogodak. Posebno nas veseli što su se projektu priključile i druge županijske udruge mažoretkinja kao i članovi PS-a „Korak“. Zadovoljni smo što smo djeci i mladima s područja Općine Nedelišće pružili priliku za sudjelovanjem na radionicama koje se prvi put održavaju u Međimurju, a na kojima su mogli učiti od iskusnih i stručnih voditelja. Na ovaj način mlade potičemo da se uključe u aktivnosti različitog karaktera – poručuju Mažoretkinje Nedelišća.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje