Povežite se s nama

Crna kronika

Radnik u Vinici pao kroz krov i teško se ozlijedio, za propust direktor njegove tvrtke dobio optužnicu

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 24. ožujka, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 27 godina i trgovačkog društva zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

– Optužnicom se okrivljenika tereti da je 27. srpnja 2021. u Vinici, kao direktor okrivljenog trgovačkog društva; odgovoran za provođenje mjera zaštite na radu; prilikom rekonstrukcije krovišta nadstrešnice u dvorištu obiteljske kuće, naložio 40-godišnjaku da radi kao pomoćni krovopokrivač na poslovima skidanja starih salonitnih ploča s krovišta na visini većoj od 3,5 metra od tla, iako on nije bio osposobljen za rad na siguran način za obavljanje tih poslova. Tereti ga se da 40-godišnjaku nije osigurao odgovarajuću opremu za zaštitu od pada s visine ili propadanja kroz salonitne ploče, pa je zbog tih propusta 40-godišnjak propao kroz salonitnu ploču i pao na betonsku podlogu te pritom zadobio teške ozljede mozga i prijelome kostiju trupa – objavio je DORH.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje