Povežite se s nama

U fokusu

Križanić: “VSV odustaje od prodaje zemljišta u Brezju, nova cijena bit će i do 10 milijuna kuna!“

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Uprava Veterinarske stanice Varaždin spremna je i pravnim sredstvima zaštititi svoj ugled koji joj je ovih dana narušen, te će gradsku upravu Varaždina već danas obavijestiti da odustaje od prodaje zemljišta u Brezju, na kojem su ruševine stočne farme bivše Varaždinke.

Na današnjoj konferenciji za medije Josipa Križanića, najvećeg suvlasnika Veterinarske stanice Varaždin, objašnjeno je koje će sve korake ova tvrtka poduzeti s ciljem prekida nastalih prijepora oko prodaje njihove iznimno vrijedne nekretnine.

Podsjećamo, Veterinarska stanica d.d. Varaždin uspješno posluje već od 70 godina. Grupa VSV — osim veterinarske djelatnosti, DDD službe, klinike za male životinje te kontrolnog tijela veterinarske inspekcije, bavi se i stočarskom proizvodnjom.

– Proizvodimo 30.000 svinja, imamo 1500 krmača, 1500 junadi i obrađujemo 700 hektara zemlje, i za razliku od nekih, plaćamo najam. Hranimo 100 obitelji, a za tisuće njih proizvodimo hranu. S tim ciljem smo 2018. godine kupili sve tri devastirane farme Varaždinke. Farma Križovljangrad je obnovljena, farma Svibovec je u tijeku rekonstrukcije, dok je farma Brezje pred obnavljanjem i bila je spremna za natječaj mjere 4.1.1 R.R. Dakle, farme nismo kupili za špekulativnu prodaju, već za proizvodnju i sve imaju uporabne dozvole – ukazuje Križanić.

Farme su bile prodane na javnom natječaju koji je bio svima dostupan, te je farma Brezje kupljena na trećoj dražbi.

– lako Veterinarska stanica d.d Varaždin ima uporabnu dozvolu za djelatnost farme, Grad Varaždin se istom djelatnošću ne slaže, ali uredno plaćamo komunalnu i vodnu naknadu za djelatnost koju ne provodimo. Slijedom navedenog, već se nekoliko godina vode razgovori oko razrješavanja ove situacije. Zbog rješavanja komunalne infrastrukture i formiranja parcela u zoni, te izbjegavanja neželjene djelatnosti, Grad je izrazio želju za kupnju farme, po procijenjenoj cijeni koju će procijeniti procjenitelj angažiran od stane Grada. Procijenjena cijena nekretnine je 4.700.000 kuna, dok procjena cijene 32.285 metara četvornih zemljišta iznosi 3.900.000 kuna ili 120 kuna (16 eura) za metar četvorni. Dakle ne 160 eura, niti 20 eura, kolika je cijena u P.Z. Jalžabet – ističe čelnik VSV-a.

Nismo špekulanti ni lihvari“

Uprava i nadzorni odbor je pristao na cijenu od 3.900.000 kuna, kako bi budući investitor, kojem će se odbiti kod gradnje komunalni i vodni doprinos, imao plaćene eventualne troškove rušenja objekata, ako se odluči za drugu djelatnost.

– Procijenjena cijena bila je slična i prije pet godina prilikom procjene za dražbu. a iznosila je 4.680.000 kuna od drugog procjenitelja. Govoriti o prodaji po iznadražovanoj cijeni nije uopće razumno, jer bi u tom slučaju Uprava dioničarima i Društvu napravila štetu i bila odgovorna za nju – rezolutan je Križanić.

Napmenuo je da im je u razgovorima s DORH-om rečeno da se u takvom slučaju nekretnina može prodati jedino po realnoj (procijenjenoj) cijeni kakva je i ponuđena Gradu.

– Izražavamo žaljenje što je ova tema izazvala negativne konotacije u javnosti te je Uprava Veterinarske stanice danas donijela odluku da odustaje od ponude za prodaju. O tome ćemo odmah obavijestiti gradsku upravu (s kojom želimo i ubuduće korektan odnos) jer bi daljnje politiziranje ove teme štetilo ugledu časnih djelatnika i Uprave Grupe V.S. Varaždin, koji su 365 dana za vrijeme korone radili na svim radnim mjestima – od ambulanti do farmi i polja. Na tome im zahvaljujem i javnost treba znati da uopće nismo koristili niti jednu kunu COVID potpore – ističe Križanić.

U narednom razdoblju Uprava grupe Veterinarske stanice Varaždin sigurno će donijeti odluku o stavljanju ove lokacije u funkciju.

– Bilo na način predviđene djelatnosti, bilo prodajom za istu djelatnost ili prenamjenom za neku drugu djelatnost. Znamo odakle brzo možemo dovesti itekako zainteresiranog kupca, stoga neka se nitko ne začudi ako u međuvremenu vrijednost nekretnine naraste i na 10 milijuna kuna – poručio je Josip Križanić te između ostalog napomenuo kako će Uprava razmotriti potrebne pravne korake radi zaštite narušenog ugleda tvrtke.

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje