Povežite se s nama

Međimurje

U Nedelišću vatrogasni dom do kraja svibnja, u lipnju povodom Dana Općine i drugih proslava razna događanja

FOTO: Općina Nedelišće

Objavljeno:

- dana

Općina Nedelišće obuhvaća jedanaest naselja. Stoga ne čudi što je veliki izazov sva naselja Općine razvijati ravnomjerno, no upravo to općinsko čelništvo čini, objašnjava načelnik Nedelišća Nikola Novak.

– U Nedelišću se dovršava Vatrogasni dom, što je investicija veća od četiriju milijuna kuna, koju u potpunosti financiramo iz općinskog Proračuna. Trebao bi biti završen do kraja svibnja, a u njemu će se osigurati prostor za tri vatrogasna vozila, dok će se iznad nalaziti dvorana s kapacitetom za 150 ljudi i pomoćne prostorije.

Završena je rekonstrukcija ulice Karlović Vinka, koja vodi prema dječjem igralištu Dolić. Ono je napravljeno lani, a gradnju dodatnih sadržaja na toj lokaciji prijavili smo na natječaj Ministarstva turizma i sporta. Naime, uz postojeće igralište za odbojku na pijesku, napravili bismo još jedno, ali i razni dodatan sadržaj – naglašava nedelišćanski načelnik Nikola Novak.

I kod Dječjeg vrtića “Zvončić” uređeno je novo igralište, što predstavlja ulaganje od milijun kuna.

– S istočne strane državne ceste u Pušćinama radi se na dijelu pješačke staze, za koju nam još treba jedan spoj. Za nj čekamo suglasnost Hrvatskih cesta, jer smo izradili idejno rješenje kako bismo spojili ta dva segmenta. U Paragu je započela gradnja Doma kulture, pri čemu su sredstva dobivena od Udruge “Kali Sara” i Savjeta za nacionalne manjine. U suradnji pak s UNICEF-om gradit će se resursni centar na ulazu u Parag – kaže Novak.

Podrška i planovi

Za PŠ Gornji Hrašćan u tijeku je dogovor energetske obnove s Međimurskom županijom. Proširena je i zona male privrede kod Dunjkovca. Kao važan projekt, načelnik izdvaja i inicijativu pod nazivom “Igrajmo se!”, na kojoj surađuju s Općinom Strahoninec.

– Radi se o produženom boravku, ali i drugim aktivnostima u dvama vrtićima s područja Općine Nedelišće i jednom s područja Strahoninca. Projekt s više od 3,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Rok izvršenja ishođenja lokacijske i građevinske dozvole za obilaznicu prema Varaždinu je srpanj ove godine. To znači da bi, ako Vlada osigura novac u Proračunu, njezina izgradnja mogla započeti iduće godine. Građevinska dozvola za nasip kod Pušćina dobivena je u prosincu, a tijekom ove godine bit će raspisan natječaj za radove – za kraj dodaje načelnik.

Dani Općine i proslave

Za Dane Općine planira se koncert ozbiljne glazbe, na kojem će nastupiti sastav “Ad Gloriam Brass”. Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija.

– DVD Slakovec lani je proslavio 90 godina postojanja, dok će ove godine DVD-ovi Gornji Hrašćan, Macinec i Trnovec obilježiti puno stoljeće od osnutka. Slakovec osim toga slavi i 60 godina NK-a “Sloboda” pa će se tim povodom zadnjeg vikenda u lipnju održati koncerti Željka Bebeka i grupe Ljubavnici – ističe načelnik Novak.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje