Povežite se s nama

Sport

Nogometna subota: Polet (T) pobjegao Novom Marofu, lider Bednja slavio u derbiju kod Ivančice

FOTO: NK Bednja

Objavljeno:

- dana

Odigrano je pretposljednje, 4. kolo Lige za prvaka i Lige za ostanak 3. HNL Sjever, a oba predstavnika iz Varaždinske županije bila su neuspješna.

Varteks je u Ligi za ostanak izgubio kod kuće od Koprivnice s 3:2. Oba pogotka za Bumbare postigao je Leon Benko u 37. i 44. minuti.

Podravina je pak teško stradala kod lidera Poleta u Sv. Martinu na Muri. Završilo je 5:1.

U zadnjem kolu Lige za prvaka Podravina ugošćuje Mladost iz Ždralova, dok Bumbari u zadnjem kolu gostuju kod Rudara u Murskom Središću.

U subotu, 14. svibnja, odigrana su i dva susreta 23. kola 4. HNL Čakovec-Varaždin. Derbi je odigran u Ivancu gdje su se susreli domaća Ivančica i lider Bednja. Beletinčani su pobijedili 3:2 uz golove Holija, Richarda i Bregovića. U drugom susretu Draškovec je 4:3 bio bolji od Dubravke-Zagorac.

U nedjelju, 15. svibnja, od 17.30 na rasporedu je preostalih pet susreta, a derbi kola igraju drugoplasirani Nedeljanec i šestoplasirani Zelengaj.

U 1. ŽNL odigrana su tri susreta 23. kola. Vodeći Polet iz Tuhovca slavio je kod Plitvice u Selniku s 4:1. Dva gola u pobjedu lidera ugradio je Ivan Vađunec, dok su po gol dodali Dino Bahat i Nikola Katalenić.

Polet se tako odlijepio se na šest bodova prednosti ispred drugoplasiranog Novog Marofa koji je kod kuće s 1:0 poražen od Obreša. Dodajmo da su u subotu igrali i varaždinska Mladost te cestički Polet. Završilo je 1:1.

U nedjelju od 17 sati na rasporedu su preostala četiri susreta 23. kola 1. ŽNL.

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje