Povežite se s nama

Međimurje

FOTO U Prelogu se na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja okupilo više od 250 rekreativaca

ZZJZ MŽ

Objavljeno:

- dana

Nakon dvije godine stanke, više od 250 zaljubljenika u sport, rekreaciju i prirodu okupilo se na 6. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja u Prelogu.

Događaj je održan u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Grada Preloga, Turističke zajednice Grada Preloga, Udruge umirovljenika Prelog, Društva „Naša djeca“ Prelog, Župe Sv. Jakoba Prelog, Gradskog društva Crveni križ Čakovec te uz pokroviteljstvo Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, a u sklopu projekta Međimurje Europska regija sporta 2022. godine i projekta „Živjeti zdravo“.

Kako bi cijeli ovaj događaj protekao u ugodnom raspoloženju, uključile su se brojne ustanove, udruge i pojedinci.

U svrhu poboljšanja mentalnog zdravlja osoba starije životne dobi, iz Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti ZZJZ-a MŽ pripremili su materijale s vježbama za poboljšanje kognitivnih sposobnosti.

Četiri rute

Okupljanje je počelo od 8 sati i 30 minuta na Sportsko-rekreacijskoj zoni „Marina“. Uslijedio je prigodni program uz pozdrave organizatora i sudionika, a nastupili su Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog pod vodstvom prof. Ljubice Crnčec i Društvo „Naša djeca“ Prelog.

Zajedničko vježbanje svih sudionika u svrhu zagrijavanja vodio je Stjepan Hunjak, trener u Rekreacijskom centru DG Sport Prelog i najbolji sportaš Grada Preloga 2018. godine.

Uslijedilo je nordijsko hodanje i pješačenje dogovorenim rutama po Gradu Prelogu i uz rijeku Dravu, a bile su organizirane četiri rute različitih duljina – 2, 4.5, 7 i 10.5 kilometara.

Aktivnosti je bilo i za djecu vrtićke dobi, za koju je DND Prelog organizirao sportske i zabavne igre.

Oko podneva je uslijedio ručak za sve sudionike na otvorenom, a zainteresirani su mogli razgledati Crkvu sv. Jakoba i Muzej „Croata Insulanus“.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje