Povežite se s nama

Sport

Ponos i sreća: iznimni rezultati sportaša iz Varaždinske županije u 2016., ovo je pet najvećih

Objavljeno:

- dana

Naš odabir

Godina iza nas puna je odličnih sportskih rezultata, a posebno smo ponosni sve naše sportaše. No, u moru uspjeha donosimo pet najznačajnijih.

1. Sara Kolak zlatna na Olimpijskim igrama u Riju

Ludbrežanka Sara Kolak osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju u bacanju koplja. Nakon odličnih kvalifikacija i ulaska u finale, iz četvrte serije bacila je koplje 66.18 metara, što je bilo dovoljno za zlato oko vrata. Slavilo se u cijeloj Hrvatskoj, a posebice u Ludbregu gdje je organiziran doček zlatne olimpijke.

2. Helena Dretar Karić srebrna na Paraolimpijskim igrama u Riju

Na Paraolimpijskim igrama u Riju varaždinska stolnotenisačica Helena Dretar Karić osvojila je u paru sa Splićankom Anđelom Mužinić srebrnu medalju. Prva je to ekipna medalja za Hrvatsku u povijesti Paraolimpijskih medalja.

3. Istok Rodeš do zlata i bronce na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Varaždinac Istok Rodeš svjetski je juniorski prvak u slalomu. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sočiju osvojio je zlatnu medalju te je to prvo svjetsko juniorsko zlato za Hrvatsku. Dodao je i broncu u alpskoj kombinciji. Varaždin je u Graberju dočekao svog šampiona.

4. Dabrovi prvaci Premijer lige i finalisti Hrvatskog rukometnog kupa

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 sezonu 2015./2016. odigrali su za pamćenje. Ponovno su osvojili Premijer ligu, na kraju su u ukupnom poretku Lige za prvaka zauzeli treće mjesto, no povijesni rezultat ostvarili su u Kupu. Na završnici Kupa u Umagu igrali su finale i dobro parirali PPD-u Zagreb, no Zagrepčani su odnijeli titulu.

5. NK Varaždinu u šesnaestini finala Hrvatskog kupa

Nogometaši Varaždina ove sezone su stigli do titule jesenskog prvaka u 3. HNL Istok. Imali su odličan start u sezonu, a nakon prolaska pretkola Kupa, ugostili su Slaven Belupo u šesnaestini finala. Varaždinci su dva puta vodili, 1:0 i 2:1, no Koprivničani su izjednačili u sudačkoj nadoknadi. Krenulo se u lutriju jedanaesteraca i bolji su bili gosti. Istaknimo da je susret pratilo oko 1.300 gledatelja.

Izvor:
Foto: Arhiva

Sport

Varaždin na Poljudu s 1:0 pobijedio Hajduk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NK Varaždin/Facebook

Hajduk je danas izgubio od Varaždina 1:0 na Poljudu u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Pogodak odluke zabio je Domagoj Drožđek u 67. minuti, koji je krasno pogodio iskosa s oko 15 metara.

Nakon ove utakmice Hajduk je i dalje treći, a Varaždin je skočio na šesto mjesto tablice.

Hajduk je u utakmicu počeo bez Marka Livaje i Ivana Perišića. Nisu baš pokazali neku igru, Varaždinci su bili bolji.

U sljedećem kolu Varaždin je domaćin Rijeci.

Nastavite čitati

Sport

Varteks protiv Rudara: derbi na Slobodi završio bez pobjednika i bez golova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bumbari su s velikom nadom čekali derbi s Rudarom, jer bila je to utakmica koja je otvarala put prema 3. mjestu tablice, potencijalno i prema drugoj poziciji, s obzirom da “Rudari” bježe osam bodova na drugom mjestu.

Utakmica je završila rezultatom 0:0.

Utakmicu je stručni stožer slagao uz mnogo problema, bez kartoniranih Jakupaka i Kosa, ozlijeđenih Havojića i Anđelkovića, tako da je s obzirom na manjak ‘mladih’ igrača, Glavica završio na klupi.

Prvu prigodu bilježi Matija Kanceljak, kada u kontri, ali s igračem na leđima, pokušava s 20-ak metara. Varteks je bio dominantniji u prvom dijelu prvog poluvremena, a glavna borba vodila se na sredini terena.

Bilo je to borbenih i rastrčanih prvih 45 minuta, ali bez velikih prigoda. Predkraj poluvremena i gosti imaju nekoliko solidnih situacija. U dva navrata prijetio je Ratajec, ali Banfićeva mreža se nije tresla.

U nastavku u redovima Bumbara u igru ulazi prvi strijelac Dejan Glavica, a svi su se nadali da će to biit presudan faktor za domaće nogometaše.

Ipak, gosti bolje otvaraju nastavak igre, potvrdili su da nisu slučajno na drugom mjestu tablice, a najbliže golu su stigli u 58. minuti, kada Patrik Nedeljko izlazi sam pred gol Varteksa. Imali su gosti još prigoda, ali mreže se i dalje nisu tresle.

Varteks je teško dolazio do izglednih prigoda, iako truda nije nedostajalo, kao niti podrške s tribina stadiona Slobode.

Kako je utakmica odmicala kraju, napetost na tribinama, ali i na travnjaku je sve više rasla. Tri boda bila su važna za Bumbare, više nego za Rudar, koji se i nije prijavio za viši rang natjecanja.

I onda slavlje na međimurskom dijelu tribina, kada Ratajec postiže gol, ali pomoćna sutkinja pokazuje zaleđe.

Do kraja utakmice, gledamo pokušaje Varteksa, ali gosti se uspješno branili, i na kraju obranili.

– Šteta da možda nismo zabili taj jedan gol, ali prije svega kapa do poda našim igračima, od prvog do zadnjega. Imali smo u srijedu tu utakmicu kupa, možda nismo energentski bili na pravoj razini. Čestitam i Rudaru na fer i korektnoj igri, dobra i organizirana momčad, dobro i vođena, i na kraju bod svakome. Idemo dalje do kraja sezone, pokušati ostvariti što bolji plasman, a u kupu otići do kraja – kazao je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Varteks tako ostaje na četvrtom mjestu, s minus osam u odnosu na Rudar.

– Mislim da je bila jedna odlična utakmica, obje ekipe su se htjele nadigravati, u čemu su sigurno gledatelji mogli uživati. Mislim da na kraju Varteks može biti zadovoljniji ishodom, jer smo mi bili bliže pobjedi – kazao je Arpad Vas, veznjak Rudara.

Nažalost po navijače Varteksa, Pitomača nije popustila u ovom kolu, pobijedili su Podravinu, i otišli na minus 4, uoči sljedećeg kola. A Bumbari upravo tamo, u Pitomaču, idu na gostovanje, i novi derbi iduće subote.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje