Povežite se s nama

Sport

KOMENTAR Sara Kolak je podbacila i to će vam vjerojatno reći i ona sama

Objavljeno:

- dana

Sara Kolak je podbacila na Svjetskom prvenstvu i točka. To će vam reći vjerojatno i ona sama.

Ljudi vole imati romansirane slike svojih idola, vole ih pamtiti kad su bili na vrhuncu slave. Žmire pred njihovim neuspjesima i jednostavno si ne žele priznati da njihov idealizirani lik nije savršen.

Da se razumijemo protiv same Kolak, čuda iz Ludbrega osobno nemam ništa. Riječ je o pozitivnoj, vedroj ženi i prije svega vrhunskoj sportašici.

Sama zna i njezini najbliži čega se sve morala odreći i koliko je morala trenirati da bi postala vrhunska, naročito u individualnom sportu. Sara je čudo postala prije sada već šest godina kad je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Riju. Godinu dana kasnije osvojila je 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Čudo

Zbilja je šokirala svijet tada 21-godišnja Ludbrežanka upisavši se zlatnim slovima u svjetsku sportsku povijest. Tih 66,18 metara u Riju, koliko je letjelo njezino koplje za zlato, pamtit će svi koji vole i prate sport.

Ludbreg joj je priredio doček za pamćenje i svi su bili oduševljeni.

No, na samom vrhu nije lako ostati godinama i oni koji to uspiju zbilja su najveći.

Najveća je tako Sandra Perković (dva olimpijska zlata, dva svjetska zlata, dva svjetska srebra i svjetska bronca te pet europskih zlata) koja je godinama u samome vrhu svjetske atletike u bacanju diska.

Sara Kolak, iako mnogi misle da je, nije jedna od najvećih hrvatskih atletičarki.

Svijet voli pobjednike

I ne treba ni biti. Naravno, na njezinu karijeru, koja je zadnje četiri godine u silaznoj putanji, utjecale su dvije teške ozljede, vraćanje nakon tih ozljede i promjene trenera.

Ove sezone polako se vraćala. Hitac u nizozemskom Leidenu (62,62 metra) upućivao je bi mogla izboriti finale Svjetskog prvenstva. Ponavljam finale, a ne medalju.

No, nije. Imala je tri pogrešna hitca i da nije prestupila njezino koplje bi išlo oko 59 metara. Znači manje nego li je bacala ove sezone.

Zato će ona vjerojatno reći da je podbacila.

Glavu gore

Nije smak svijeta i ona će se sigurno vratiti još bolja s hitcima za finala velikih natjecanja. Hoće li to opet biti za zlatne medalje? Nebitno jer ona ima zlato s Olimpijskih igara, tako misle svi.

Iako bi se mnogi laici s time zadovoljili, nju kao sportašicu sigurno to ne zadovoljava i ne želi biti upamćena da je samo bljesnula i osvojila zlato Olimpijadi.

Ona želi sigurno više, a to je postati jedna od najvećih hrvatskih atletičarki u povijesti.

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje