Povežite se s nama

Međimurje

Hipijevke nafrkale jointe pa iskoristile muškarce

Objavljeno:

- dana

REKORDNI SERJOJNSKI FAŠNIK

Sudionici maskiranih povorki iz zemlje i inozemstva postali su pravi nomadi te ih je put u nedjelju doveo u Mursko Središće.

Grad na Muri ove godine ugostio je više od 400 maškara, čime su srušeni svi rekordi tradicionalnoga “Serjojnskog fašnika“.

S njima nema šale

Šesnaest maskiranih grupa pristiglih iz Slovenije, Varaždinske i Međimurske županije prvo se utaborilo u Frankopanskoj ulici, gdje im je osiguran tzv. “visoki start“. Maskirana povorka se potom, predvođena Mažoretkinjama Grada Preloga i domaćim “Pleh boysima“, spustila prema Trgu braće Radić, prepunom znatiželjnika. Dio fašničara odlučio je vrijeme do predstavljanja na pozornici kratiti grljenjem i bratimljenjem. U tome su najuporniji bili “Koranti demoni“ iz Videma kod Ptuja. Riječ je o dlakavim muško-ženskim spodobama koje su usput hvatale svoje žrtve u publici. Apetit im je ovog puta bio usmjeren prema vlasnicama visokih potpetica… Sve to nemoćno je promatrao gradonačelnik Dražen Srpak, koji nam je priznao da s maškarama nema šale. 

– Jedan sam od onih koji u djetinjstvu nisu propuštali maškaradu i dobro je da se tradicija očuvala. Dok traje manifestacija – ne kalkuliram, i ključ grada ću bez problema ustupiti fašničarima – rekao je Srpak, kojeg su ubrzo okružila “djeca cvijeća“. Riječ je o dvadesetak veseljaka koji imaju svoju koloniju u Sv. Jurju na Bregu. – Nemamo pojma koliko nam je zapravo godina. Nafrkale smo jointe i zatrle naše muškarce čim je “cvijeće naraslo“. Zato su došli u manjini, kao trutovi k svojim pčelicama. Povorka je velika i bude se tu za nas našlo dovoljno žalaca – uvjeravala nas je smeđokosa hipijevka. Pravu euforiju i frenetičan pljesak zaslužio je glasnogovornik fašničara, samoprozvani Mr. Krampsi, koji je obećao da će pokrenuti svijet barem 2 posto nabolje. – Muru ćemo natjerati da zajedno sa Središćem poteče uzvodno prema Njemačkoj. Dobro smo počeli voditi grad, ako nam nešto pođe po zlu, vratit ćemo zlatni ključ gradonačelniku i nikome ništa – diplomatski je okupljenima poručio maskirani PR-ovac.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje