Povežite se s nama

U fokusu

Kišić: Sve što je napisao Filip Bajsić je notorna laž, spreman sam se podvrgnuti detektoru laži!

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE

Ponukan priopćenjem koje je danas medijima uputio 17 -godišnji Filip Bajsić iz Ludbrega, uz pristanak svojeg oca Gorana Bajsića, oglasio se dožupan Alen Kišić i predsjednik varaždinskog SDP-a.

Njegovo priopćenje objavljujemo u cjelosti.

Bajsić je bivši član Foruma mladih SDP-a, s njim nemam nikakav kontakt

“Sve što je Filip Bajsić napisao je notorna laž i potpuno su mi neshvatljivi razlozi iz kojih to čini. Nikada tom mladiću nisam davao bilo kakva obećanja niti ga obmanjivao u vezi dr. Zember ili bilo čega drugoga, kako to netočno navodi u svojemu priopćenju. Štoviše, s njim nisam kontaktirao mjesecima, telefonski broj UOPĆE NEMAM.  Zadnji „kontakt“ je bio u listopadu prošle godine putem društvene mreže kada sam mu zahvalio nakon što je poslao poruku u kojem izražava sućut zbog smrti moje bake. Otad, a ni mjesecima prije, nisam imao nikakav kontakt sa Filipom Bajsićem, kojeg i poznajem jer je bivši član Foruma mladih SDP–a. Tako s mladim Bajsićem nisam nikad, nijednom prilikom ni bilo koji sredstvom komuniciranja, razgovarao o smjeni ravnateljice varaždinske bolnice. Potpuno je suludo da se to i uopće spominje jer je mladić srednjoškolac koji nije ni u kakvom doticaju s politikom i nema nikakav politički ni ini značaj, pa je jasno da samo želi pažnju ili je instruiran.

Filip Bajsić je zbog svojeg ranijeg nedoličnog ponašanja izbačen ne samo iz Foruma mladih SDP-a, već i iz Dječjeg parlamenta RH

Ove objede koje je mladić iznio na moj račun su nečuvene, tim strašnije što su, prema navodima iz priopćenja, iznijete u prisutnosti njegova oca. Zašto je to Filip Bajsić učinio, pitanje je koje se svima logično nameće. Mislim da je posrijedi jako prljava igra u koju je on kao mladić uvučen i nesvjestan kako dalekosežne posljedice mogu biti onog što piše i izjavljuje. Iako se radi o maloljetniku, moram reći da je Filip Bajsić zbog svojeg ranijeg nedoličnog ponašanja, da se blago izrazim, izbačen ne samo iz Foruma mladih SDP -a, već i iz Dječjeg parlamenta RH koji su mu dodijelili nesretnu titulu „dječjeg ministra znanosti,obrazovanja i sporta“.

Potpora njegova oca Gorana Bajsića tim je problematičnija jer je on, koliko mi je poznato, imao određen zatvorski staž. Sve ovo daje mi pravo da posumnjam u pravu namjeru Filipa Bajsića i njegova oca: da su iz samo njima poznatih razloga i motiva pristali biti sredstvo manipuliranja za obračun sa mnom.

Znam da sam mnogima, najviše političkim oponentima, postao odmah smetnja nakon što me moja matična organizacija, GO SDP–a Varaždin, istaknula kao kandidata za gradonačelnika Varaždina. No, nisam ni u najružnijem snu mogao pomisliti da će se netko ovako nisko spustiti i krenuti lažima i klevetama na mene osobno i u to uvlačiti maloljetnika i njegova oca. To je ispod svih ljudskih razina i za svaku osudu, toga politika nije vrijedna.

Ako se pronađe ijedan dokaz za koji me se tereti, maknut ću se iz politike!

Zbog tih svih nemilih događaja, danas sam angažirao odvjetnika koji će cijeli slučaj sutra ujutro prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu, odvjetništvu za mladež, a podignut ću i privatnu tužbu protiv gospodina Gorana Bajsića zbog iznijetih kleveta na moj račun.

Pozivam sva mjerodavna pravosudna tijela da promptno istraže ovaj slučaj i da postupe po zakonu. Isto tako, molim ponovno Bajsiće da daju ijedan dokaz za ove objede, a spreman sam na detektore laži, sve ispise poziva, mailova, bilo čega jer NE POSTOJI NIKAKAV kontakt zadnja tri mjeseca. Uostalom, koliko se zapliću u laži govori činjenica da je jučer mladi gospodin napisao u svojoj objavi medijima da je mu netko napisao priopćenje o dr. Zember, a danas je već druga priča da mu je diktirano telefonom. To me veseli, jer tražim ispis poziva i na taj način ću najlakše dokazati svoju nevinost.

Ako se pronađe ijedan dokaz koji me tereti za ono što me Bajsići prozivaju, odmah ću povući svoju kandidaturu i maknuti se iz politike. A vjerujte takvih nema, zato je ovo prvorazredna blamaža i nadam se da je one koji stoje iza ovog podmetanja barem malo sram.“ „

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Nova odluka o parkiralištima u Varaždinu, evo koje su novosti i kako sudjelovati u javnoj raspravi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 30. travnja do 30. svibnja 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina.

-Ovim izmjenama i dopunama Odluke detaljnije se definiraju odredbe koje se odnose na uslugu parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama, s obzirom na uvođenje novih informacijskih tehnologija, ali i definiranje naplate i kontrole naplate parkiranja, definiranje postupka izdavanja povlaštenih parkiranih karata za stanare i drugih poslova s tim u vezi te obavljanje nadzora nepropisno parkiranih vozila na parkiralištima. Na Nacrt prijedloga Odluke zatražena je prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – ističu u Gradu Varaždinu.

Izrađen je novi prometni elaborat, a osim revizije postojećih javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata za korištenje parkirališnih mjesta na području Grada Varaždina, dodatno se uvodi naplata parkiranja na dijelovima grada, takozvanim parkirališnim blokovima, u kojima će vrijediti posebni povlašteni uvjeti za stanare. Naplata bi se trebala uvoditi etapno.

Temeljem provedene revizije javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata parkiranja na području Grada Varaždina u zonama 0., 1., 2. i 3., obavljeno je usklađenje te je utvrđeno da je obilježeno ukupno 996 parkirnih mjesta za predviđenih za naplatu parkiranja, a osim njih, obilježeno je 71 parkirno mjesto za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te 6 parkirnih mjesta za taxi vozila i 6 mjesta za punjenje električnih vozila. Također je predviđeno obilježavanje 5 parkirnih mjesta za motocikle.

-U Gradu Varaždinu uvode se 3 nova parkirališna bloka na kojima će se obavljati naplata parkiranja: blok A, blok B te blok C. Blokovi A i B uvrstit će su u drugu zonu naplate dok će se blok C uvrstiti u treću zonu naplate parkiranja u Gradu Varaždinu. U navedenim će blokovima pod naplatom biti ukupno 728 parkirnih mjesta, dok će za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti biti rezervirano ukupno 39 parkirnih mjesta. U svakom od navedenih blokova broj parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti zauzima 5% od ukupnog broja parkirnih mjesta, kao i u ukupnom broju parkinga pod naplatom – navedeno je u spomenutom elaboratu.

Uvode se tako parkirališni blok A, koji će obuhvaćati prostor istočnije od Ulice Stanka Vraza ( iza višestambenih zgrada kućni broj 6, 8 i 10) – prilaz preko Ulice Vatroslava Lisinskog, blok B koji će obuhvaćati postojeće parkiralište smješteno istočnije od Zagrebačke ulice, a južno od Ulice Franca Prešerna, te blok C, koji obuhvaća parkirna mjesta u Trakošćanskoj ulici te dio u Ulici braće Radić.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 37.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 30. svibnja 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected].

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje