Povežite se s nama

Život i društvo

Zabavna utrka uz dvije litre gemišta: 14. kolovoza ponovo će se „opako“ krenuti na Čevo

Arhiva RT

Objavljeno:

- dana

Oko blagdana Velike Gospe ponovo će se „opako“ krenuti na Čevo.

Naime, riječ je o neobičnoj, ali nadasve zabavnoj utrci u kojoj trkači do cilja moraju popiti dvije litre gemišta. Svake godine pobuđuje velik interes, stoga i ovoga puta organizatori pozivaju sve zainteresirane željne rekreacije, ali i dobrog druženja, da se odazovu.

Utrka će se održati 14. kolovoza (nedjelja) s početkom u 13 sati.

– Prije svega, treba svakako napomenuti da ovo nije klasična utrka nego ipak malo „opasnija i opaka“ te trebate dobro razmisliti prije nego se prijavite i nastupite. Najvažnije je znati da nastupate na vlastitu odgovornost. Utrka će se održati (bez obzira na vremenske uvjete) dana 14. kolovoza s početkom u 13 sati, a trči se od ugostiteljskog objekta City u Završju pa do križa pri Ivičinoj kućici na vrhu Čeva. Staza će biti označena. Bit utrke je da se od starta do cilja mora popiti dvije litre gemišta, raspoređeno kroz četiri stanice – objašnjavaju organizatori.

Stanice su:

  1. START (Caffe City – Završje) – 0,5 L
  2.  “OKREPA”  (1100 m) – 0,5 L
  3. „OKREPA“ (2,2 km) – 0,5
  4. CILJ (2,7 km – pod križem na vrhu) – 0,5 L GEMIŠTA

– Mjerenje vremena se zaustavlja tek kad se i “zadnja kap” popije na cilju. Okrepna stanica se “napušta” tek kad se popije ukupna količina od pola litre. Molimo za fer i korektnost jer bi u suprotnom moglo biti i diskvalifikacija od strane “rigoroznih” sudaca. S obzirom na to da je ove godine dosta toga poskupjelo i mi smo primorani korigirati kotizaciju tako da kotizacija za ovogodišnju utrku iznosi 170 kn jer će svi natjecatelji u startnom paketu osim “litara gemišta” dobiti: zakusku na cilju – roštilj, sportsku majicu s logom utrke, personalizirani startni broj i jedinstvenu unikatnu medalju prigodnu upravo za našu utrku. Naravno da nakon završetka utrke uz proglašenje pobjednika, tek slijedi i “opako drugo poluvrijeme”. S obzirom na svu ovu “ozbiljnost”, još jednom napomena da u utrci mogu nastupiti samo punoljetne osobe i to isključivo na vlastitu odgovornost – pojašnjavaju.

Prijave su ograničene i samo prvih 120 prijavljenih i uplaćenih do 7. kolovoza imaju pravo nastupa.

Život i društvo

Primalje Županijske bolnice Čakovec dale odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijska bolnica Čakovec/Facebook

Na Međunarodni dan primalja, 5. svibnja, se u Županijskoj bolnici Čakovec već tradicionalno održavaju Dani otvorenih vrata u Službi za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Buduće roditelje provelo se kroz Odjele kako bi iz prve ruke mogli saznati odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja.

Pozdravnu riječ održao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent, mag. med. techn. te glavna primalja Karmen Cecarko, mag. obs. koja je zajedno sa svojim kolegicama provela sve prisutne kroz prostore Odjela, ali i održala kratku edukaciju te odgovarala na pitanja koja su zainteresirani postavljali. Također, svim prisutnima podijeljeni su informativni letci i prigodni pokloni.

Cilj Međunarodnog dana primalja podizanje svijesti o ulozi primalje u zajednici, ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majku i novorođenče. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih.Primalje poštuju život i učinkovito doprinose unapređenju kvalitete i humanizaciji zdravstvene zaštite. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

To se vidjelo iz priloženog jer je odaziv bio velik te se ŽB Čakovec ovim putem zahvaljuje svim prisutnima što su došli i zajedno s primaljama proslavili njihov dan.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očistite bicikle i podmažite lance jer u subotu se u Sračincu održava biciklijada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec
Foto: Ilustracija

Općina Sračinec, Osnovna škola Sračinec i Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Sračinec organiziraju biciklijadu povodom Dana obitelji za sve mještane općine Sračinec i ostale zainteresirane.

Djeca obavezno moraju biti u pratnji roditelja.

Biciklijada će se održati u subotu, 11. svibnja, s početkom u 10 sati kod Doma kulture Sračinec.

Završetak je planiran kod kućica na rijeci Dravi uz besplatno osvježenje, hranu i prigodno druženje.

– Očistite bicikle i podmažite lance, jer u subotu vas čeka vožnja! Pridružite nam se! – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje