Povežite se s nama

Crna kronika

Dvojica maloljetnika osumnjičena za teške krađe, provalili u pružno vozilo, kiosk, skladište…

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dvojica mlađih maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila dva kaznena djela teške krađe te dvije teške krađe u pokušaju, javlja PU međimurska.

Naime, sumnja se kako su krajem srpnja ove godine na željezničkom kolodvoru u Kotoribi, provalili u pružno vozilo, tzv. podbijačicu, iz koje su potom ukrali razni alat i specijalne instrumente. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Preloški policajci pretragom terena nedaleko željezničkog kolodvora u Kotoribi, pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili predstavniku oštećenog trgovačkog društva.

Nadalje, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni dvojac u noći s 31. srpnja na 1. kolovoza 2022. godine u Kotoribi u Sajmišnoj ulici pokušao provaliti u trgovini mješovitom robom te u susjednu poljoprivrednu apoteku, ali u dovršenju kaznenog djela nisu uspjeli.

Nadalje, osumnjičeni maloljetnici tijekom spomenute noći u Kotoribi u ulici Kralja Tomislava, provalili su prodajni kiosk te u hladnjak koji se nalazio neposredno uz kiosk, odakle su ukrali razne prodajne artikle. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Dio ukradenih prodajnih artikala pronađen je u prethodno spomenutoj pretrazi terena nedaleko željezničkog kolodvora te je vraćen predstavniku oštećenoga trgovačkog društva.

I na kraju, dovršenim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni maloljetnici između 19. i 23. kolovoza u kotoripskoj Poduzetničkoj zoni „Jug“, pokušali provaliti u skladište, vlasništvo trgovačkog društva iz Samobora, ali u dovršenju kaznenog djela nisu uspjeli zbog uključenja alarmnog sustava.

Potom su iz skladišnog prostora, preko ograde prebacili dvadesetak metalnih profila, koje su ostavili u visokoj travi. Ostavljeni metalni profili nakon provedenog očevida vraćeni su predstavniku oštećenog trgovačkog društva.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje