Povežite se s nama

Međimurje

DVD Žiškovec u novom vatrogasnom spremištu

Objavljeno:

- dana

IZDVOJENO

U dvorani Društvenog doma u Žiškovcu je održana izborna skupština tamošnjega Dobrovoljnoga vatrogasnog društva, čijem je čelniku čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač uručio ključeve novouređenoga vatrogasnog spremišta.

Riječ je o objektu vrijednom 300 tisuća kuna koji se nalazi u sklopu novouređenoga METSS-ovog dućana, a članovima DVD-a poslužit će za spremanje vatrogasne opreme te održavanje sastanaka. Inače, kako je istaknuto u Izvješću o radu, žiškovečki vatrogasci lani nisu imali nijednu intervenciju, no to ne znači da nisu bili aktivni. Naime, mnogo je truda i vremena uloženo u edukaciju, rad s mladima te pripreme za natjecanja. Također, prošle godine DVD je od Državne uprave za zaštitu i spašavanje dobio vatrogasnu opremu – potopnu pumpu, 10 vatrogasnih “C” i 5 “B” cijevi te 10 kombinezona za šumske požare. Sjednica je bila i izborna, te je na njoj izabrano i novo rukovodstvo. Dugogodišnjeg predsjednika Radovana Zadravca na čelu DVD-a zamijenio je Nikola Lesjak. DVD Žiškovec i Grad Čakovec u proteklom razdoblju vrlo dobro su surađivali, a plod te suradnje su i dobra opremljenost te uvježbanost članova i članica Društva.

– U Čakovcu smatramo kako su dobrovoljna vatrogasna društva nezamjenjiva u sustavu reagiranja kod elementarnih nepogoda. U njemu ni žiškovečki vatrogasci nisu iznimka. Mnogo smo uložili u opremanje vatrogasnih postrojbi, a to ćemo činiti i ubuduće – rekao je između ostaloga gradonačelnik Kovač. Ujedno je novoizabranom čelništvu zaželio puno uspjeha u radu te ih pozvao na suradnju. Na njega se nadovezao predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, ustvrdivši da su dobrovoljna vatrogasna društva okosnica društvenog života nekog mjesta.

– DVD Žiškovec svojim radom svake godine to i potvrđuje – naglasio je Medved, dodavši da je suradnja s dosadašnjim rukovodstvom DVD-a bila dobra te da vjeruje kako će i novo čelništvo nastaviti s kvalitetnim radom na osposobljavanju i spremnosti članova za intervencije.

– Vatrogasna zajednica Međimurske županije na bivšem vojnom poligonu u Čakovcu uredit će vatrogasni poligon sa simulacijom plamenih udara, tako da će svi naši vatrogasci moći vježbati intervencije u zatvorenim prostorima. Time se stvaraju uvjeti da svi, pa tako i žiškovečki vatrogasci, budu još bolji i spremniji – zaključio je predsjednik VZ-e. Na kraju skupštine su podijeljena i priznanja zaslužnim članovima Društva.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje