Povežite se s nama

Život i društvo

Dan Varaždinske županije uz svečanost na groblju i svetu misu, navečer se očekuje dolazak Plenkovića

Objavljeno:

- dana

Kod križa branitelja na gradskome groblju u Varaždinu, ovog su četvrtka, 8. rujna, u pratnji Husarske garde, župan Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec te predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić položili vijenac i zapalili svijeće, u spomen poginulim braniteljima te preminulim građanima Varaždinske županije.

Župan Stričak pozvao je na minutu šutnje sve prisutne, dok je predsjednik Županijske skupštine Križanić istaknuo kako se već tradicionalno na Blagdan Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije odaje počast i poštovanje onima koji su najzaslužniji za stvaranje Hrvatske.

– Na ovome varaždinskom groblju počivaju mnogi naši građani koji su svojim dijelima zadužili županiju te su svojim radom doprinijeli svekolikom razvoju Varaždinske županije. Njima danas odajemo počast kao i svim poginulim te preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima – rekao je Križanić.

Prije polaganja vijenca kod križa branitelja dužnosnici su odali počast i pokojnom županu Varaždinske županije Marijanu Mlinariću položivši aranžman i zapalivši svijeće na njegovom grobu. Podsjetimo, Marijan Mlinarić vršio je dužnost župana od 1995. do 2001., a preminuo je 4. rujna 2007. godine.

Nakon odavanja počasti na groblju, u katedrali Uznesenja BDM na nebo varaždinski biskup mons. Bože Radoš služio je svetu misu zahvalnicu u čast Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije.

Dodajmo da će u 19 sati započeti svečana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije, kao i svečano otvorenje OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija Na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Varaždinske županije, koji se obilježava 8. rujna, dodijeljena će biti javna priznanja Varaždinske županije za 2022. godinu, priznanja župana za 2022. godinu te nagrada najmaturantici u školskoj godini 2021./2022.

Sjednici će prisustvovati predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i drugi ugledni gosti.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje