Povežite se s nama

Život i društvo

U Općini Trnovec Bartolovečki priprema se gradnja novog dječjeg vrtića i Kulturnog centra

Objavljeno:

- dana

Iako je proračun Općine Trnovec Bartolovečki donesen tek krajem ožujka ove godine, a na snagu je stupio s 1. travnja, projekti na području Općine u punom su zamahu.

Naime, odmah po donošenju proračuna, vodstvo Općine krenulo je s prikupljanjem dokumentacije za provedbu projekata, a jedan od najvažnijih je izgradnja novog dječjeg vrtića primjerenog današnjim standardima i sigurnom i ugodnom boravku najmlađih mještana Trnovca Bartolovečkog.

Kako je pojasnila načelnica Verica Vitković, u prvih šest mjeseci realizacija projekata odnosila se samo na pripremu dokumentacije, a za jednu od najznačajnijih i najvećih investicija na području Općine Trnovec Bartolovečki – izgradnju novog vrtića u naselju Trnovec u tijeku je prikupljanje dokumentacije potrebne za ishođenje građevinske dozvole.

– Radi se o budućem općinskom vrtiću kojeg smo prijavili na natječaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti što nam je bila prilika da osiguramo sredstva koja mi u svom proračunu nemamo dovoljno – rekla je Vitković.

Općina u projekt izgradnje novog dječjeg vrtića ide zato što postojeći objekt ne udovoljava današnjim standardima. Naime, kako je objasnila načelnica Vitković, prema stručnom mišljenju građevinara, projektanata, arhitekata i statičara, trenutni objekt ne zadovoljava standarde, a iznutra je truli.

– Budući da se radi o drvenom montažnom objektu koji je star 47 godina, u njemu nemamo što adaptirati, a posljednjih 5 do 10 godina unutar objekta radili su se samo kozmetički popravci. Sama dogradnja vrtića nije izgledna jer ne znamo gdje bi svu našu djecu smjestili i naprosto smo prisiljeni ići u projekt izgradnje novog dječjeg vrtića. Želimo našoj djeci najbolje, da budu smješteni u objekt koji je primjeren današnjim standardima i koji zadovoljava sve uvjete – poručila je načelnica Vitković.

Spomenimo i kako je trenutno u tijeku izrada glavnog projekta i priprema dokumentacije potrebne za ishođenje građevinske dozvole. Iz Općine očekuju da će zahtjev za izdavanje građevinske dozvole predati kroz nekoliko dana.

Uz ovu vrijednu investiciju, mještani će uskoro dobiti dugoočekivani i prijeko potreban objekt – novi Kulturni centar. Naime, na području jedne od najvećih općina u Varaždinskoj županiji i naselja Trnovec, najvećeg u Općini trenutno se ne nalazi niti jedan objekt društvene namjene koji je Općini Trnovec Bartolovečki neophodan.

– Mi nemamo gdje održati bilo kakvu kulturnu manifestaciju ili društveni događaj. U razgovorima s ministrom i glavnim tajnikom Ministarstva regionalnog razvoja dobili smo informaciju da će natječaji za ovu vrstu objekata biti raspisani početkom iduće godine – rekla je Vitković te dodala kako Općina trenutno intenzivno radi na ishođenju dokumentacije kako bi bila spremna za prijavu na natječaj.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje