Povežite se s nama

Međimurje

Dominik, Martin i Teo, učenici I. OŠ Čakovec, predstavljat će Hrvatsku na robotičkoj Olimpijadi

Objavljeno:

- dana

Teo Döring, Martin Krištofić i Dominik Dukić, učenici I. osnovne škole Čakovec, branit će boje Hrvatske na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi (World Robot Olympiad) koja će biti održana u njemačkom gradu Dortmundu od 16. do 20. studenoga. Čakovečki učenici tu su privilegiju izborili osvajanjem naslova državnih prvaka u kategoriji junior.

Inače, I. osnovna škola Čakovec aktivno je uključena u natjecanje World Robot Olympiad na kojoj se učenici natječu u sastavljanju i programiranju Lego robota, što ne treba čuditi s obzirom na to da je riječ o školi koja je jedna od tek triju škola u zemlji koja nosi titulu Digitalno zrele škole, ali i ima statuse Škole budućnosti te AI škole.

Čestitke i podršku uspješnim učenicima, njihovoj mentorici Ivani Ružić i ravnatelju Siniši Stričaku, uputila je čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, koja ih je ugostila na prigodnom prijmu. Pobjednički čakovečki tim pritom je gradonačelnici Cividini otkrio da su sudjelovali na desetodnevnom međunarodnom robotičkom kampu koji je organiziralo Sveučilište Edutus u gradu Balatonfuredu. Nakon kampa organizirano je i prijateljsko natjecanje World Robot Olympiad 2022. za pobjedničke timove iz 14 država, a na kojem je ekipa iz I. OŠ Čakovec osvojila visoko 5. mjesto.

Gradonačelnica Cividini istaknula je ponos svim dosadašnjim rezultatima čakovečke škole i vrijednim učenicima koji su posebne talente i znanje pokazali u digitalnom svijetu. Ravnatelj Stričak je pak iskoristio priliku da zahvali na inicijativi da se rezultati nagrade i budući uspjesi dodatno potaknu nabavkom novih školskih računala. Uz niz projekata koje I. OŠ Čakovec provodi redom sa srednjim školama i fakultetima, na prijmu je pokrenuta i ideja o novim aktivnostima u okviru Zelene i digitalne tranzicije, sve da bi se kod učenika potaknula inovativnost i kreativnost te nastavili ovakvi vrhunski rezultati.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje