Povežite se s nama

Život i društvo

Svi sveti: očekujte posebne regulacije prometa i gužve kod groblja već za dolazeći vikend

Objavljeno:

- dana

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, uoči samog vikenda, 29., 30. i 31. listopada i na sam blagdan Svih svetih, 1. studenoga, očekuje se intenzivniji broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije, ističu iz varaždinske policije.
 
Skreću pozornost svim vozačima  na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima. Također mole građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju prometa od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži. Promet će se zatvarati od raskrižja s Ulicama Gustava Krkleca i Ratimira Hercega do kružnog toka za dane 30. i 31. listopada 2022. godine prema potrebi i dana 1. studenog 2022. godine u vremenu od 8 do 20 sati. Kao ulaz na parkiralište u ulici Ratimira Hercega uz groblje, koristiti će se postojeći južni prilaz, a izlaz sa parkirališta koristiti će se postojeći sjeverni prilaz kod ugostiteljskog objekta.

Također od subote, 29. listopada do utorka, 1. studenog, uspostavit će se privremena regulacija prometa kod groblja u Vidovcu.

U Ivancu dana 31. listopada 2022. godine od 6.00 sati  u zoni groblja dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova (LC 25170) do groblja bit će određen za jednosmjerni promet u smjeru groblja. Dok će dana 1. studenog 2022. godine od 6.00 do 18.00 sati u zoni groblja u Ivancu dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova (LC 25170) do raskrižja s ulicom Ivanuševac bit će zatvoren za promet motornih vozila, a dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova od raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Antuna Mihanovića.

Nadalje uz groblja u Lepoglavi i Kamenici u vremenu od 29. listopada 2022. godine od 7.00 sati do dana 2. studenog 2022. godine do 7.00 sati. Na groblju u Lepoglavi privremenom vertikalnom prometnom signalizacijom uvodi se jednosmjerni prilaz groblju sa jugozapadne strane, iz pravca Kvaternikove ul. (LC 25108) i LC 25202, postavom  prometnih znakova na raskrižjima s cestom LC 25108 i ŽC 2060. Izlaz vozila usmjeren je na sjeveroistočnu stranu, preko nerazvrstane ceste kroz Vulišinec prema ŽC 2101, cestom koja privremeno postaje jednosmjerna, dok je u zoni groblja u Kamenici također predviđen jednosmjerni promet (kružni tok) u zoni groblja, iz smjera Kamenice. Izlaz vozila iz smjera groblja predviđen je nerazvrstanom cestom prema istoku i kod škole u Žarovnici priključak na ŽC 2057.

Isto tako, privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja.

Život i društvo

Primalje Županijske bolnice Čakovec dale odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijska bolnica Čakovec/Facebook

Na Međunarodni dan primalja, 5. svibnja, se u Županijskoj bolnici Čakovec već tradicionalno održavaju Dani otvorenih vrata u Službi za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Buduće roditelje provelo se kroz Odjele kako bi iz prve ruke mogli saznati odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja.

Pozdravnu riječ održao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent, mag. med. techn. te glavna primalja Karmen Cecarko, mag. obs. koja je zajedno sa svojim kolegicama provela sve prisutne kroz prostore Odjela, ali i održala kratku edukaciju te odgovarala na pitanja koja su zainteresirani postavljali. Također, svim prisutnima podijeljeni su informativni letci i prigodni pokloni.

Cilj Međunarodnog dana primalja podizanje svijesti o ulozi primalje u zajednici, ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majku i novorođenče. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih.Primalje poštuju život i učinkovito doprinose unapređenju kvalitete i humanizaciji zdravstvene zaštite. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

To se vidjelo iz priloženog jer je odaziv bio velik te se ŽB Čakovec ovim putem zahvaljuje svim prisutnima što su došli i zajedno s primaljama proslavili njihov dan.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očistite bicikle i podmažite lance jer u subotu se u Sračincu održava biciklijada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec
Foto: Ilustracija

Općina Sračinec, Osnovna škola Sračinec i Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Sračinec organiziraju biciklijadu povodom Dana obitelji za sve mještane općine Sračinec i ostale zainteresirane.

Djeca obavezno moraju biti u pratnji roditelja.

Biciklijada će se održati u subotu, 11. svibnja, s početkom u 10 sati kod Doma kulture Sračinec.

Završetak je planiran kod kućica na rijeci Dravi uz besplatno osvježenje, hranu i prigodno druženje.

– Očistite bicikle i podmažite lance, jer u subotu vas čeka vožnja! Pridružite nam se! – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje