Povežite se s nama

Međimurje

Dva najveća stolnoteniska događaja u Međimurju

Objavljeno:

- dana

Doznajemo

Life Class terme Sveti Martin bit će domaćini dvaju najvećih stolnoteniskih događaja u Međimurju.

Najprije će se od 3. do 5. ožujka u sportskoj dvorani Life Class termi Sveti Martin održati Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke, i to pojedinačno i u parovima. Ovaj iznimni sportski događaj okupit će u Međimurju sve najbolje seniore i seniorke ovog sporta. Bit će to prilika da se u tri dana vidi mnogo vrhunskih stolnoteniskih mečeva, pojedinačno i u parovima. Ljubitelji stolnog tenisa u Međimurju imat će tako priliku provesti vrhunski vikend u termama Sveti Marin, tijekom kojeg će moći vidjeti brojne zanimljive mečeve. Brojni mladi igrači koji treniraju u Međimurju moći će tako uživo vidjeti vrhunske domaće igrače.

Reprezentacija

Dva dana potom Sveti Martin na Muri će biti domaćin posljednjem kvalifikacijskom susretu stolnoteniske reprezentacije Hrvatske i Izraela za odlazak na Europsko prvenstvo.
Hrvatska reprezentacija već je osigurala odlazak na Europsko prvenstvo te će susret u Svetome Martinu na Muri biti i prilika da se i službeno proslavi odlazak na najveći stolnoteniski europski događaj ove sezone. Za hrvatsku reprezentaciju nastupit će Filip Čipin, Luka Fučec, Miho Simović, Tomislav Pucar i Frane Tomislav Kojić pod vodstvom trenera reprezentacije Nevena Karkovića. Isto tako treba naglasiti da će u sportskoj dvorani Life Class termi Sveti Martin nastupiti i Tomislav Pucar, koji je nedavno osvojio U21 pojedinačno Prvenstvo Europe. Tako će to biti prilika za sve mlade stolnotenisače, ali i sve ljubitelje ovog sporta da uživo vide i pozdrave mladoga hrvatskog prvaka Europe. Program susreta reprezentacija Hrvatske i Izraela počinje u 17 sati.

Organizatori

Ove dvije vrhunske manifestacije u LifeClass termama Sveti Martin došle su kao plod suradnje STK Starr i Uprave termi. Međutim, program za gledatelje tu nije zatvoren, jer je u planu još nekoliko popratnih događanja, a isto tako bit će to prilika i za pokretanje inicijative za osnivanje stolnoteniskoga kluba u Svetome Martinu na Muri koji bi nastavio sa započetim aktivnostima na ovom području.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje