Povežite se s nama

U fokusu

Ludbrežanin koji je lani djeci “ukrao” maturalac sad bi mogao ostati bez kuće

Objavljeno:

- dana

STEČAJ PUTNIČKE AGENCIJE

Dvije stolice, faks uređaj, tri željezne police,  dvije police za spise, dva reklamna panoa i pregradna stijena – to je jedina imovina koja je ostala u sjedištu propale Putničke agencije Express-Tours u Čakovcu. Izvijestila je o tome Trgovački sud u Varaždinu stečajna upraviteljica Jasna Stankus-Tkalec, koja vodi stečajni postupak nad Tihomirom Kokolekom kao vlasnikom obrta – putničke agencije.

Stečajni postupak otvoren je krajem prosinca 2015., nepuna dva mjeseca nakon što je 49-godišnji Ludbrežanin uhićen zbog prevare djece i roditelja iz devet osnovnih škola iz Međimurja, Istre, Plitvičkih Jezera i Ludbrega. I dok je u ožujku ove godine Državno odvjetništvo u Čakovcu protiv njega podiglo optužnicu, kojom ga terete za kazneno djelo prijevare budući da su mu roditelji platili više od 335.000 kuna, a maturalna putovanja i izlete nikad nije organizirao, stečajna upraviteljica mjesecima pokušava doći do dokumenata pomoću kojih bi uspjela utvrditi i naplatiti potraživanja, a potom novac isplatiti radnicima i drugim vjerovnicima.

Odvjetnik nije predao ovrhe

Na prvom ispitnom ročištu prijavljene su tražbine u iznosu od 635.933 kune, a naknadno je pristiglo još deset tražbina od oko pola milijuna kuna. Među vjerovnicima su tri radnika, kao i Ministarstvo financija, jer su njihova potraživanja djelomično podmirena. S druge strane, utvrđeno je da Putnička agencija ima imovinu vrijednu 713.671 kuna, od čega se čak 700.000 kuna odnosi na potraživanja.

Međutim, riječ je o procijenjenom iznosu budući da odvjetnik iz Varaždina stečajnoj upraviteljici, unatoč više puta ponovljenom zahtjevu, nije predao ovršne spise koje je vodio za Express-Tours. Zbog toga je sudu predložila da oni nalože odvjetniku da preda sve predmete, ali i da Kokoleku pod prijetnjom novčane kazne nalože da dostavi dokumentaciju, bilance i otvorene stavke kupaca s osnove pozajmice kako bi se moglo utvrditi pravo stanje otvorenih potraživanja.   

– Preuzet je i parnični postupak protiv Udruge umirovljenika Međimurske županije radi glavničnog iznosa od 29.000 kuna. Sud je donio presudu kojom se djelomično na snazi održava platni nalog te je dužniku naloženo da plati 29.000 kuna s kamatama i troškovima, a na presudu je uložena žalba – navela je Stankus-Tkalec u izvješću.

Zainteresirani kupci

Budući da se stečaj vodi protiv Kokoleka kao vlasnika obrta, u stečajnom postupku je preuzeta i njegova nekretnina, kuća s okućnicom u Ludbregu. Sudski vještak je vrijednost procijenio na 49.300 eura, dok su razlučno pravo na tu nekretninu prijavili Hypo Alpe-Adria-Bank i Porezna uprava.

Stečajna upraviteljica sudu predlaže prodaju te nekretnine, za koju je već primila upite zainteresiranih kupaca.

– Preuzimanjem nekretnine je utvrđeno da u njoj stanuje Ludbrežanka s kojom je ugovor o najmu bio sklopljen do 1. srpnja ove godine, s mjesečnim iznosom najamnine u iznosu od 800 kuna. S obzirom da je ugovor o najmu istekao, predlaže se pristupiti prodaji, tim više što nekretnina koja u naravi predstavlja kuću s okućnicom iziskuje mjesečne troškove održavanja okućnice – navela je.

Trgovački sud je prihvatio prijedlog stečajne upraviteljice te je za siječanj sljedeće godine zakazana skupština vjerovnika, na kojoj bi se donijela odluka o načinu prodaje nekretnine po početnoj cijeni od 49.300 eura, s time da sve poreze vezane uz prodaju nekretnine snosi kupac.

Izvor:
Foto: FACEBOOK

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje