Povežite se s nama

Sport

Vatreni se kući vraćaju s broncom! Dalić: “Ovo je medalja za cijeli hrvatski narod!”

Foto: Hrvatski nogometni savez

Objavljeno:

- dana

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U utakmici za 3. mjesto odabranici izbornika Zlatka Dalića sjajnom su igrom slomili Maroko i stigli do velike 2:1 pobjede.

Hrvatska je rano povela već u 7. minuti. Majer je iz slobodnog udarca ubacio na Perišića koji loptu glavom prosljeđuje do Gvardiola, a on precizno pogađa sami kut marokanskog gola. No, slavlje Vatrenih kratko je trajalo. Već u 9. minuti Achraf Dari pogađa za izjednačenje. Ovaj put Marokanci ubacuju iz slobodnog udarca, a lopta u visokom luku pada pred gol Hrvatske. Dari dolazi do lopte prije Livakovića i zabija za 1:1.

I nakon izjednačenja Vatreni su bolja momčad na terenu. Malo je nedostajalo da Modrić ponovno donese prednost Vatrenima, ali njegov pokušaj u 24. minuti odbija Bono, a odmah potom i izbija loptu ispred natrčalog Livaje. Ipak, u 42. minuti Hrvatska dolazi do vodstva od 2:1. Strijelac je bio Oršić čiji odlični udarac u mrežu odlazi od vratnice.

I u nastavku slična slika na terenu. Hrvatska je diktirala ritam, dok su Marokanci tek u nepovezanim napadima pokušali doći do izjednačenja. Najveću priliku u drugom poluvremenu propustio Kovačić koji je sam izbio pred marokanskog vratara, ali je pucao pored gola.

– Ovo je bronca zlatnoga sjaja. Bila je teška utakmica, ali ovo je medalja za cijeli hrvatski narod, za sve koji navijaju za nas. U četiri godine osvojili smo dvije medalje. Pobjedu bih poklonio Ćiri Blaževiću, čovjeku koji je sve ovo započeo. Šefe, ovo je za Vas! Mogu ja osvojiti pet medalja, ali vi ćete uvijek ostati trener svih trenera.

Malo tko je ovo očekivao. Dečkima svaka čast, trudili su se i igrali na rezultat. Osvojili smo brončanu medalju u ovakvoj konkurenciji. To je fantastični uspjeh. Danas su igrali svi koji su bili zdravi. Znali smo da oni na svojoj desnoj strani imaju problema. Perišiću Ziyech nije mogao pratiti, a i Oršić je napravio puno nereda – rekao je nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić u izjavi za HRT.

Nakon srebra sa Svjetskog prvenstva u Rusiji prije četiri godine, Hrvatska se kući ponovno vraća s medaljom oko vrata! S broncom iz 1998. godine ovo je treća svjetska medalja za nogometnu reprezentaciju Hrvatske.

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje