Povežite se s nama

Međimurje

U Nedelišću se nakon dugo godina otvara nova ulica koja je dobila ime po poginulom branitelju

Objavljeno:

- dana

Nakon velikih kapitalnih investicija koje su u Općini Nedelišće dovršene krajem ljeta – Vatrogasnog doma Nedelišće u vrijednosti više od 4,5 milijuna kuna te uređenja središnjeg dijela naselja Slakovec u vrijednosti pola milijuna kuna, radovi u ostalim naselja Općine nastavljeni su u jesen.

Započela je izgradnju dvaju dječjih igrališta – u Dunjkovcu u dijelu naselja Ciglenice izgradit će se moderno igralište u vrijednosti 190.000 kuna koje će sigurno obradovati brojnu djecu koje u tom dijelu Dunjkovca ima sve više.

Drugo igralište vrijednosti 160.000 kuna gradi se u Trnovcu kod novoobnovljene kapelice Majke Božje Snježne. Mališani će tako u centru Trnovca imati svoje mjesto za igru, a to je novi korak u daljnjem razvoju središta naselja. Naime, uz već obnovljeni Dom kulture, sljedeće godine kreće se u rekonstrukciju prostorija NK Trnovec.

U Črečanu je zamijenjen dotrajali sustav grijanja pomoću samostojećih peći s novim centralnim sustavom vrijednosti 60.000 kuna. U tijeku su soboslikarski radovi vrijednosti gotovo 30.000 kuna te će time Dom kulture u Črečanu biti potpuno spreman za predstojeće zimsko razdoblje.

U Macincu se nakon dugo vremena ulaže u Dom kulture. U prizemlju se uređuje prazan prostor koji će se ponuditi u najam, dok se na katu obnavljaju četiri prostorije koje koriste Udruga Maxenca i mjesni odbor. Uređuju se i dvije prostorije koje će biti date na korištenje mladima. U zahvatu su podopolagački, soboslikarski i elektroinstalaterski radovi ukupne vrijednosti 330.000 kuna koje uz Općinu Nedelišće sufinancira i Međimurska županija. Ovo ulaganje je početak revitalizacije Doma kulture Macinec koji već dugi niz godina vapi za obnovom.

U Pušćinama traju veliki radovi, rekonstruira se nasip, a započela je i rekonstrukcija Vatrogasnog doma u središtu naselja. Na igralištu Peski izvršeni su radovi na planiranju, humusiranju i zatravljenju u vrijednosti od gotovo 80.000 kuna, a predstoji još sadnja drveća. U Dravskoj ulici će se postaviti kamera za nadzor brzine kako bi se zaštitili svi sudionici u prometu.

UNICEF-ov resursni centar je dovršen, a uz potrebe njihovog tima, prostor će se moći koristiti i za potrebe predškole.

U Nedelišću se nakon dugo godina otvara nova ulica koja je dobila ime po poginulom branitelju, Nedelišćancu, Antunu Mutvaru. Izvedeni su radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacijske i električne mreže, te će se nakon izgradnje plinske mreže pristupiti asfaltiranju kolnika i pješačke staze. Istovremeno s tim radovima ići će se i u produžetak Trnavske ulice.

Dovršava se i projektno-tehnička dokumentacija za energetsku obnovu Doma kulture u Gornjem Hrašćanu uz koji će se napraviti i parkiralište s dodatnim sadržajima. Pripremaju se i projekti za uređenje parka u centru Gornjeg Kuršanca, za pješačku stazu u Slakovcu od čige do izlaska iz naselja, uređenje parkirališta kod Doma kulture u Pretetincu i rekonstrukciju nepreglednog zavoja u Ulici Vladimira Nazora u Nedelišću.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje