Povežite se s nama

Sport

Radošević, junak Varaždina protiv Gorice: Protiv Lokomotive po tri boda

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina u nedjelju, 22. siječnja, u 17:10 igraju susret 18. kola SuperSport HNL-a protiv Lokomotive.

Bit će to prva utakmica na stadionu Varteksa koja bi se trebala odigrati na grijanom travnjaku.

Što se tiče samog susreta za njega neće moći konkurirati ozlijeđeni Ba i Vugrinec, kao ni Perić koji se teško ozlijedio u susretu 17. kola protiv Gorice.

– Ovo je već peta teža ozljeda otkako sam trener. Prvo je Elezi slomio križne ligamente koljena, pa lom noge Vuka, pa križni ligamenti Karabatića, pa lom noge Postonjskog, pa sada opet slomljeni križni ligamenti Perića. Nedostajat će nam Perić, no vjerujemo da će se vratiti još bolji – ističe Mario Kovačević, koji je pun optimizma prije susreta s Lokomotivom.

– Cijenimo i poštujemo Lokomotivu. Bez obzira na probleme koje imamo, vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Nadam se da su se naši navijači zaželjeli prvoligaškog nogometa, i da će nas u velikom broju doći podržati, bez obzira na niske temperature – dodao je Kovačević.

U odgođenom susretu 17. kola Varaždin je odigrao 0:0 protiv Gorice, a najzaslužniji za osvojeni bod bio je vratar Božidar Radošević koji je obranio penal Suku u 90. minuti.

– Obranio sam penal, onako, po osjećaju, na iskustvo. Sačekao sam ga i po položaju tijela predvidio gdje će pucati. Drago mi je što sam pomogao momčadi da stignemo do vrijednog boda – rekao je Radošević koji se nada punom plijenu protiv Lokosa.

– Igramo kod kuće i idemo po tri boda – zaključio je Radošević.

Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao 27. Memorijal Siniša Razlog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 27. Memorijal Siniša Razlog u kajak kanu spustu. Na stazi dužine 3,5 kilometra voženoj po kanalu HE Varaždin nastupilo je 55 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su Borna Valjak polaznik škole kajaka, Marin Bjeliš kod kadeta u kajaku, Hana Valjak u kajaku kod kadetkinja, Matija Novak u kajaku kod juniora, Emil Milihram u kajaku kod seniora, Mate Bijeliš u turističkom kajaku, Danijel i Ervin Mijatović u kanu dvosjedu i Davorin Šestanj i Patrik Rauš u turističkom kanu dvosjedu.

Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku Neo Vugrek kod kadeta, Leona Habek u kajaku kod kadetkinja, te Robert Rauš i Mario Peček u turističkom kanu dvosjedu.

Na treća mjesta plasirali su se Lucija Plantak u kajaku kod mlađih kadetkinja, Andrija Novak u kajaku kod mlađih kadeta, Domagoj Cerovečki u kajaku kod kadeta, Nikola Novosel u kajaku kod seniora, Veljko Milihram u kanu jednosjedu i Nikola Novak u turističkom kajaku.

Matija Novak bio je 4. kod kadeta u kajaku, kao i Dina Stanković kod mlađih kadetkinja i Darko Tomašek i Igor Krajcar u turističkom kanu dvosjedu.

Na 5. mjesto plasirali su se Viktor Žmegač u kajaku kod kadeta, Dino Šimek  u kajaku kod veterana i Damian Kukec u kajaku kod seniora.  

Goran Vugrek u bio je 7. u kajaku kod seniora, a Michel Ivić 9. u kajaku kod veterana. Kajak kanu klub organizira Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu koji će se održati u nedjelju 5. svibnja kod mostova na rijeci Dravi s početkom u 11:00.

Nastavite čitati

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje