Povežite se s nama

Međimurje

Maturanti dobili priliku upoznati se s Učiteljskim fakultetom u Čakovcu na Danu otvorenih vrata

Objavljeno:

- dana

Odsjek Učiteljskog fakulteta u Čakovcu je u srijedu, 25. siječnja, organizirao Dan otvorenih vrata i tom prigodom bio domaćin učenicima i maturantima koji intenzivnije razmišljaju o odabiru studija te koji svoje buduće zanimanje vide u području učiteljske ili odgojiteljske profesije.

Tijekom Dana otvorenih vrata djelatnici i studenti Odsjeka Učiteljskog fakulteta omogućili su učenicima i maturantima da steknu iskustveni uvid u učiteljski i odgojiteljski studij. Učenici su uz prezentaciju koja se mogla pratiti uživo i putem interneta upoznali fakultet i studijske programe te iz prve ruke saznali što sve oni nude i kako izgleda studiranje na Odsjeku u Čakovcu.

Uz tradicionalne i već dugo godina izvođene smjerove učiteljskih i odgojiteljskih studija posebno je prezentiran novi integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni učiteljski studij, smjer cjeloživotno obrazovanje i obrazovanje odraslih koji omogućuje obrazovanje učitelja s dodatnim andragoškim kompetencijama i koji omogućuje stjecanje dvaju zanimanja, onog učitelja razredne nastave od 1. do 4. razreda te onog učitelja u obrazovanju odraslih od 1. do 8. razreda.

Nakon održane prezentacije učenici su u interakciji sa studentima saznali kako studij izgleda iz studentske perspektive te razgovarali o aktivnostima i životu na fakultetu. Tijekom razgleda fakulteta predstavljene su infrastrukturne mogućnosti Učiteljskog fakulteta pa su tako učenici posjetili digitalnu učionicu budućnosti, razgledali brojne praktikume, sjeli u studentske klupe, posjetili knjižnicu, studentski boravak i studentsku menzu.

– Svi učenici koji su bili spriječeni prisustvovati prezentaciji mogu se uvijek obratiti djelatnicima i stručnim službama fakulteta koji će sa zadovoljstvom prezentirati sve mogućnosti studiranja na Odsjeku Učiteljskog fakulteta u Čakovcu – poručuju s čakovečkog fakulteta.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje