Povežite se s nama

Sport

FOTO Rukometaši Varteksa najbolji na prvom veteranskom turniru u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Domaćinu naslov

U Graberju je održan prvi rukometni turnir za veterane u Varaždinu, a pobjedu u muškoj konkurenciji odnijeli su bivši rukometaši Varteksa.

Žnidarić, Vujović, Rodik i društvo u finalu su svladali Bjelovar 11:7 i tako osvojili titulu najbolje ekipe. U utakmici za treće mjesto Koprivničani su bili bolji od Maksimira nakon penala, a regularni dio završio 10:10.

Najboljim vratarem turnira proglašen je varteksovac Boris Vujović, najbolji igračem Dalibor Dombović iz Bjelovara, dok je najbolji strijelac Marko Lorber iz Koprivnice s 19 golova.

U ženskoj konkurenciji nastupile su četiri ekipe. Prvo mjesto osvojio je Slavonski Brod, drugoplasirana ekipa bio je Ptuj, treća Podravka, dok je četvrto mjesto osvojilo Nedelišće.

Najbolja vratarka turnira bila je Draženka Balent iz Nedelišća, igračica Marina Šimek iz Podravke, a najviše golova na turniru zabila je Mladenka Katanić iz Slavonskog Broda.

Istaknimo da je turnir organizirala Udruga RK Varteks veterani, a dobre atmosfere i atraktivnih rukometnih poteza nije nedostajalo.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Sport

Varaždin na Poljudu s 1:0 pobijedio Hajduk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NK Varaždin/Facebook

Hajduk je danas izgubio od Varaždina 1:0 na Poljudu u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Pogodak odluke zabio je Domagoj Drožđek u 67. minuti, koji je krasno pogodio iskosa s oko 15 metara.

Nakon ove utakmice Hajduk je i dalje treći, a Varaždin je skočio na šesto mjesto tablice.

Hajduk je u utakmicu počeo bez Marka Livaje i Ivana Perišića. Nisu baš pokazali neku igru, Varaždinci su bili bolji.

U sljedećem kolu Varaždin je domaćin Rijeci.

Nastavite čitati

Sport

Varteks protiv Rudara: derbi na Slobodi završio bez pobjednika i bez golova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bumbari su s velikom nadom čekali derbi s Rudarom, jer bila je to utakmica koja je otvarala put prema 3. mjestu tablice, potencijalno i prema drugoj poziciji, s obzirom da “Rudari” bježe osam bodova na drugom mjestu.

Utakmica je završila rezultatom 0:0.

Utakmicu je stručni stožer slagao uz mnogo problema, bez kartoniranih Jakupaka i Kosa, ozlijeđenih Havojića i Anđelkovića, tako da je s obzirom na manjak ‘mladih’ igrača, Glavica završio na klupi.

Prvu prigodu bilježi Matija Kanceljak, kada u kontri, ali s igračem na leđima, pokušava s 20-ak metara. Varteks je bio dominantniji u prvom dijelu prvog poluvremena, a glavna borba vodila se na sredini terena.

Bilo je to borbenih i rastrčanih prvih 45 minuta, ali bez velikih prigoda. Predkraj poluvremena i gosti imaju nekoliko solidnih situacija. U dva navrata prijetio je Ratajec, ali Banfićeva mreža se nije tresla.

U nastavku u redovima Bumbara u igru ulazi prvi strijelac Dejan Glavica, a svi su se nadali da će to biit presudan faktor za domaće nogometaše.

Ipak, gosti bolje otvaraju nastavak igre, potvrdili su da nisu slučajno na drugom mjestu tablice, a najbliže golu su stigli u 58. minuti, kada Patrik Nedeljko izlazi sam pred gol Varteksa. Imali su gosti još prigoda, ali mreže se i dalje nisu tresle.

Varteks je teško dolazio do izglednih prigoda, iako truda nije nedostajalo, kao niti podrške s tribina stadiona Slobode.

Kako je utakmica odmicala kraju, napetost na tribinama, ali i na travnjaku je sve više rasla. Tri boda bila su važna za Bumbare, više nego za Rudar, koji se i nije prijavio za viši rang natjecanja.

I onda slavlje na međimurskom dijelu tribina, kada Ratajec postiže gol, ali pomoćna sutkinja pokazuje zaleđe.

Do kraja utakmice, gledamo pokušaje Varteksa, ali gosti se uspješno branili, i na kraju obranili.

– Šteta da možda nismo zabili taj jedan gol, ali prije svega kapa do poda našim igračima, od prvog do zadnjega. Imali smo u srijedu tu utakmicu kupa, možda nismo energentski bili na pravoj razini. Čestitam i Rudaru na fer i korektnoj igri, dobra i organizirana momčad, dobro i vođena, i na kraju bod svakome. Idemo dalje do kraja sezone, pokušati ostvariti što bolji plasman, a u kupu otići do kraja – kazao je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Varteks tako ostaje na četvrtom mjestu, s minus osam u odnosu na Rudar.

– Mislim da je bila jedna odlična utakmica, obje ekipe su se htjele nadigravati, u čemu su sigurno gledatelji mogli uživati. Mislim da na kraju Varteks može biti zadovoljniji ishodom, jer smo mi bili bliže pobjedi – kazao je Arpad Vas, veznjak Rudara.

Nažalost po navijače Varteksa, Pitomača nije popustila u ovom kolu, pobijedili su Podravinu, i otišli na minus 4, uoči sljedećeg kola. A Bumbari upravo tamo, u Pitomaču, idu na gostovanje, i novi derbi iduće subote.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje